Μια εποικοδομητική συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα, 14 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, κ. Χρήστος Καβαλής, με τον Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Βλάση.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, σε φιλικό κλίμα, με τον κ. Καβαλή να προχωρά σε μια σφαιρική ενημέρωση του κ. Βλάση και να ακολουθεί μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων επί των θεμάτων της Παιδείας στην Ελληνική Ομογένεια ανά τον κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προκλήσεις και τις προοπτικές που αντιμετωπίζει ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός στον τομέα της ελληνόφωνης εκπαίδευσης.
Με τη συγκεκριμένη συνάντηση, ο κ. Καβαλής επιδίωξε να παρουσιάσει στον Υφυπουργό Παιδείας το στίγμα αλλά και το περίγραμμα των συζητήσεων που είχαν πραγματοποιηθεί με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Κυριάκου Πιερρακάκη στο Κάιρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βλάσης είναι παλιός γνώριμος του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού και καλά ενημερωμένος για τα ζητήματα της Παροικίας, από την προηγούμενη θητεία του ως Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού.
Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, ο Υφυπουργός κ. Βλάσης διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Υπουργός Παιδείας, κα Σοφία Ζαχαράκη, θα βρίσκονται σε στενή επαφή και συνεργασία με όλους τους φορείς της Ελληνικής Παιδείας στην Αίγυπτο. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν σύντομα επίσκεψη στα Ελληνικά σχολεία του Καΐρου.
Κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο, ο κ. Καβαλής είχε επίσης την ευκαιρία να συναντήσει και την Υπουργό, κα Σοφία Ζαχαράκη, στην οποία μετέφερε τα συγχαρητήρια τόσο του ιδίου όσο και όλης της Παροικίας για την ανάληψη των νέων καθηκόντων της, καθώς και τις ευχές για Καλό Πάσχα.
Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καϊρου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος