Ενισχυμένη η εκπροσώπηση των ομογενών στα δημοτικά συμβούλια της Νότιας Αυστραλίας

Τουλάχιστον επτά είναι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Ελληνικής καταγωγής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εκλογικής Επιτροπής, όπως αναφέρει η ελληνόφωνη υπηρεσία του δημόσιου ραδιοφώνου της Αυστραλίας SGS.  

Όπως αναφέρει, στην Βόρεια Εκλογική Περιφέρεια στον δήμο της Αδελαΐδας εξελέγη σύμβουλος η Mary Couros με το Εργατικό Κόμμα, με το οποίο κατέβηκε και ο Peter Ppiros του Εργατικού κόμματος, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε ψήφους στην Εκλογική Περιφέρεια Findon, δήμος του Charles SturtΟ κ. Ππύρος είναι γενικός γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας και εκδότης ομογενειακής εφημερίδας.  

Παρομοίως,  η Marion Themeliotis του Φιλελεύθερου Κόμματος εξελέγη στον Δήμο του Onkaparinga, Εκλογική Περιφέρεια Thalassa, και ο   Peter Rantoulis, Ανεξάρτητος, επανεξελέγη στον δήμο του Playford, εκλογικό διαμέρισμα 1.  

Ανεξάρτητοι είναι επίσης οι  Stephen Finos, γραμματέας του Συλλόγου Κατελλοριζίων, που εξελέγη στον δήμο του Unley και η Elisabeth Papanikolaou που επανεξελέγη στον δήμο του West Torrens, στο εκλογικό διαμέρισμα του Keswick, ενώ η Zoi Papafilopoulos εξελέγη στον δήμο του West Torrens-, εκλογική περιφέρεια του Thebarton. , με το Εργατικό Κόμμα

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη πηγή SBSGreek)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος