Ενισχύεται η συνεργασία των δήμων Αμαρουσίου και Sindelfingen, στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης

Την εντατικοποίηση της συνεργασίας στα θέματα του ψηφιακού μετασχηματισμού και της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των δήμων Αμαρουσίου και Sindelfingen  κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του γερμανικού δήμου στο Μαρούσι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ως συνέχεια μίας συμφωνημένης θεματικής συνεργασίας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού στο πλαίσιο της ετήσιας Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Erding Γερμανίας. Σημειώνεται ότι στην περιφέρεια των δύο Δήμων έχουν την έδρα τους σημαντικοί επιχειρηματικοί όμιλοι των δύο χωρών, ενώ λειτουργούν και σημαντικές αθλητικών εγκαταστάσεις όπως π.χ. το ολυμπιακό στάδιο στο δήμο Αμαρουσίου.

Ειδικότερα, στη συνάντηση τους  ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου συζήτησε με το δήμαρχο της πόλης του Sindelfingen,  Dr. Bernd Vöhringer, τις προοπτικές ανάπτυξης σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού μέσω του ανασχεδιασμού των πληροφοριακών συστημάτων και υπηρεσιών, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και των επιχειρήσεων. Ακόμη, συμφώνησαν για τη δέουσα σημασία που θα πρέπει να δοθεί στην πρόληψη και αποκατάσταση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, καθώς και στην υλοποίηση ανάλογων έργων και προγραμμάτων εκ μέρους των δήμων  που θα συμπεριλαμβάνουν τόσο τη βελτιστοποίηση του εξοπλισμού όσο και την εκπαίδευση. 

Επιπλέον, οι δύο Δήμοι αποφάσισαν να εντείνουν την εποικοδομητική ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών διοργανώνοντας τα επόμενο χρονικό διάστημα  ένα workshop για την αλληλοσύνδεση ψηφιοποίησης και πολιτικής προστασίας.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Doryforos Europa)
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος