Ενημέρωση για την επιστολική ψήφο από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο

Εκστρατεία ενημέρωσης αναφορικά με το νέο εκλογικό νόμο και τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, η οποία θα δώσει διευρυμένη, πλέον, δυνατότητα στους Απόδημους να συμμετέχουν στις εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους, αρχής γενομένης από τις Ευρωεκλογές του προσεχούς Ιουνίου, ξεκίνησε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο.

Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πάλος Χιλς, παρουσία ενός μεγάλου αριθμού Ελληνοαμερικανών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τις διαδικασίες του νέου νόμου, για τον οποίο το υπουργείο Εσωτερικών προσδοκά πως θα αυξήσει αισθητά τα ποσοστά συμμετοχής από το εξωτερικό, δίνοντας σάρκα και οστά, χωρίς αστερίσκους, στο πάγιο αίτημα των Αποδήμων για συμμετοχή στα κοινά της Ελλάδας.

Λαμβάνοντας τον λόγο, η πρόξενος Γεωργία Τασιοπούλου παρουσίασε βήμα – βήμα προς τους παρευρισκόμενους τη διαδικασία εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία είναι σχετικά απλή, προκειμένου να αποσταλεί το σχετικό υλικό στην ταχυδρομική διεύθυνση των ψηφοφόρων. Παράλληλα, η κ. Τασιοπούλου προέτρεψε τους δικαιούχους να προχωρήσουν την εγγραφή, με δεδομένο ότι ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος, αφού υπάρχει σχετική προθεσμία που λήγει στις 29 Απριλίου 2024.

Στην συνέχεια, η Ελληνίδα πρόξενος αναφέρθηκε στις δικλείδες ασφαλείας που έχουν αναπτυχθεί προκειμένου να διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου και η εγκυρότητα της διαδικασίας, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, ενθαρρύνοντας τους παρευρισκόμενους να απευθύνονται στο Γενικό Προξενείο για συνδρομή και καθοδήγηση.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που για πρώτη φορά θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία των Ελλήνων ψηφοφόρων του εξωτερικού μέσω επιστολικής ψήφου. Η επιστολική ψήφος είναι μια δημοκρατική κατάκτηση και καλούμε όλους να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία και να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της χώρας», ανέφερε η κ. Τασιοπούλου.

Τέλος, έγινε γνωστό πως, στο πλαίσιο ενημέρωσης των ψηφοφόρων των 12 πολιτειών αρμοδιότητας του Γενικού Προξενείου Σικάγου και για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να παραστούν στις διά ζώσης ενημερώσεις, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση στις 12 Μαρτίου 2024, η οποία ήδη διαφημίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αρχής και θα βιντεοσκοπηθεί, προκειμένου να βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου που θα επιδιώξει να εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος