Ενημέρωση Ελλήνων της Μελβούρνης για την κακοποίηση των ηλικιωμένων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακοποίησης των Ηλικιωμένων την Πέμπτη 15 Ιουνίου, ο ομογενειακός οργανισμός της Μελβούρνης ΠΡΟΝΟΙΑ διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα, στα ελληνικά, την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 2μ.μ-4μ.μ στα γραφεία της στο 7 Union Street στο Brunswick.

Αναμφίβολα η κακοποίηση των ηλικιωμένων είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα. Ο οργανισμός με την πολυετή του πείρα στο θέμα αυτό παρέχει πληροφορίες, υποστήριξη, συμβουλές και ενημέρωση για την πρόληψη της κακοποίησης ηλικιωμένων.

«Η ευαισθητοποίηση είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της κακοποίησης των ηλικιωμένων. H ενημέρωση είναι απαραίτητη προκειμένου να αποτραπεί αυτό το είδος της κακοποίησης και να βοηθηθούν όσοι επηρεάζονται να αναζητήσουν βοήθεια” ανέφερε στην εφημερίδα “Νέος Κόσμος” η Μαίρη Σοφού , διευθύντρια Οικογενειακών και Κοινοτικών Υπηρεσιών της ΠΡΟΝΟΙΑΣ και ομιλήτρια στην εκδήλωση.

Η δικηγόρος Παναγιώτα (Πατ) Κάρνης, που εξειδικεύεται στο Οικογενειακό Δίκαιο και είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβητής (Alternative Dispute Resolution) θα αναφερθεί στα νομικά ζητήματα σχετικά με το θέμα. Επίσης θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κακοποίηση ηλικιωμένων, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης του προβλήματος, των μέσων αναγνώρισης και των συμβουλών για την αποφυγή.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις. Ελληνόφωνα μέλη της παροικίας μας ενθαρρύνονται να παρευρεθούν στην δωρεάν ενημερωτική συνεδρία.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος