Έναρξη εφαρμογής της ψηφιακής πλατφόρμας staellinika στο Ηνωμένο Βασίλειο

Την ενεργοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας staellinika στο Ηνωμένο Βασίλειο εγκαινίασαν χθες Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Η τελετή εγκαινίων συνδιοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και το Δημοτικό Σχολείο Άγιος Κυπριανός του Λονδίνου, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας και την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η τελετή έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Άγιος Κυπριανός του Λονδίνου που είναι το πρώτο σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο που συνεργάζεται με την πλατφόρμα staellinika στο πλαίσιο της προώθησης και διάδοσης της ελληνικής γλώσσας στη Μεγάλη Βρετανία. Στόχος της Γενικής Γραμματείας είναι να διαδοθεί σε όλα τα σχολεία που διδάσκουν ελληνικά στη Μεγάλη Βρετανία.

Η πλατφόρμα staellinika είναι μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (SNF) στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser (SFU), στο Βανκούβερ του Καναδά, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η πλατφόρμα προσφέρει μαθήματα ελληνικών που απευθύνονται σε αρχάριους μαθητές στα σχολεία, αλλά και για κατ’ οίκον εκμάθηση. Ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός της πλατφόρμας βασίζεται σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας.

Έναρξη εφαρμογής της ψηφιακής πλατφόρμας staellinika στο Ηνωμένο Βασίλειο
O yφυπουργός Εξωτερικών κ. Κατσανιώτης, με τον Γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διοίκησης κ. Χρυσουλάκη, τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Ραπτάκη, και τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Νικήτα.

Στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης χαιρετισμό ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας, ο Φώτης Φωτίου, Επίτροπος Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων και ο Ιωάννης Ραπτάκης, Πρέσβης της Ελλάδος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η επίδειξη λειτουργίας της εκπαιδευτικής πλατφόρμας πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Δημήτριο Κράλλη, Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τον κ. Διονύσιο Αρκαδιανό, Συντονιστή Έρευνας στο SNF New Media Lab του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser του Βανκούβερ Καναδά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος