Ν. Υόρκη: Ελπιδοφόρος, ΑΧΕΠΑ και Ολυμπιονίκες στους τελετάρχες της παρέλασης

Τους μεγάλους τελετάρχες και τους επίτιμους τελετάρχες της φετινής παρέλασης για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε και επίσημα η Επιτροπή Παρέλασης.  Ειδικότερα, σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Νέος Κόσμος», στους  μεγάλους τελετάρχες  και στους επίτιμους τελετάρχες που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται και ονόματα από την αμερικανική πολιτική σκηνή, αλλά και ολυμπιονίκες, ενώ απουσιάζουν οι σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες.

Συγκεκριμένα, στους μεγάλους τελετάρχες που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, το Ελληνικό Συμβούλιο (Hellenic Caucus) του Κογκρέσου και οι συμπρόεδροί του, Κάρολιν Μαλόνι  και Κωνσταντίνος Μπιλιράκης, η ομογενής βουλευτής της Νέας Υόρκης, Νικόλ Μαλλιωτάκη και η χρυσή ολυμπιονίκης, Φανή Χαλκιά.

Στους επίτιμους τελετάρχες, περιλαμβάνονται η AHEPA και ο ύπατος πρόεδρος, Δημήτριος Κόκοτας, οι Κυπριακές Οργανώσεις των ΗΠΑ Κ.Ο.Α., ΠΣΕΚΑ και Παγκύπριος και οι πρόεδροί τους Κυριάκος Παπαστυλιανού και Φίλιπ Κρίστοφερ, οι Χιακές Οργανώσεις Χιακή Ομοσπονδία, Παγχιακός Σύνδεσμος «Κοραής» και Ηνωμένα Χιακά Σωματεία με τους προέδρους τους, Ιωάννη Κοντολιό, Παναγιώτη Γεραζούνη και Δημήτρη Κοντολιό, αλλά και ο χρυσός ολυμπιονίκης της Ατλάντα, Ιωάννης Μελισσανίδης.

Ακόμα, στην ανακοίνωση της επιτροπής γίνεται αναφορά και στο άγημα των Ευζώνων που θα συμμετάσχει στην παρέλαση και σημειώνεται ότι θα περιλαμβάνει συνολικά 22 άτομα, από τα οποία 18 στρατευμένοι και 4 αξιωματικοί. Όπως αναφέρεται, οι Εύζωνες αφιχθούν στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, 2 Ιουνίου και να αναχωρήσουν το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουνίου.

Η ανακοίνωση της επιτροπής κλείνει με την προτροπή προς τους ομογενείς να συσπειρωθούν για την επιτυχία της παρέλασης την Κυριακή 5 Ιουνίου. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: «Εθνικός Κήρυξ»)
  • Φωτογραφία: Pontosnews

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος