Ελληνοκαναδός μαθητής ο νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Επιστήμης

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Ένας 14χρονος Ελληνοκαναδός ήταν ο νικητής του Διεθνούς Διαγωνισμού Επιστήμης και Μηχανικής (International Science and Engineering Fair – ΙSEF), που διοργάνωσε στο Λος Άντζελες η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron, ιδιοκτησίας του ομογενούς Δρα Γεωργίου Γιανκόπουλου (Dr. George Yancopoulos).

Πρόκειται για τον Αντώνιο Ευθυμιάδη, μαθητή του Γυμνασίου Oakville Trafalgar High School, με καταγωγή από το Οντάριο του Καναδά, ο οποίος ξεχώρισε χάρη στο έργο που παρουσίασε και αφορούσε τον πολύπλοκο τομέα της Ρομποτικής και των Έξυπνων Μηχανών.

Στο έργο του, ανέπτυξε ένα λογισμικό εργαλείο με Τεχνητή Νοημοσύνη για την ακριβή διάγνωση των ασθενών για καρκίνο του δέρματος. Το έργο του Ευθυμιάδη είναι ο Ταχύς Έλεγχος Καρκίνων του Δέρματος με M-SCAHN: Υβριδικά Δίκτυα Υποστρωμάτων CNN-Transformer με Προηγμένη Ερμηνευσιμότητα, Παρακολούθηση Εξέλιξης Αλλοιώσεων, Αναγνώριση Χαρακτηριστικών και Χρωματική Σταθερότητα για Βελτιωμένη Γενίκευση σε Διάφορους Πληθυσμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής ιστορικής εφημερίδας “Εθνικός Κήρυκας” ο 14χρονος ομογενής μαθητής απέσπασε ένα χρηματικό έπαθλο ύψους $5.000 και επιστρέφει στον Καναδά με $1.000 από το σχολείο του, καθώς και άλλα $1.000 για την επικράτησή του στον περιφερειακό διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι συνολικά, 1.800 νέοι επιστήμονες και μηχανικοί εκπροσωπώντας περίπου 70 χώρες από όλο τον κόσμο διαγωνίστηκαν. Σχεδόν $9 εκατομμύρια δολάρια απονεμήθηκαν για να αναγνωρίσουν την καινοτομία, την επιστημονική ακρίβεια και την δημιουργική επίλυση προβλημάτων που επιδείχθηκαν από τους συμμετέχοντες μαθητές.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος