«Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση» του Φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης. σε Αρχάνες και Κριτσά

Ενθουσίασε κοινό και επισήμους η «Ελληνο-Αυστριακή Μουσική Συνάντηση» η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ της Περιφέρειας Κρήτης έξω από το ιστορικό κτίριο του παλαιού σχολείου στις Αρχάνες,  με την συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου (Σ.Ο.Ν.Κ.Δ.Η. )& των Young wind. Masters.

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη συναυλία, των νέων μουσικών από την Κρήτη και την Αυστρία υπό την διεύθυνση του αναγνωρισμένου μαέστρου Μίλτου Λογιάδη, μετά τα Χανιά και το Ρέθυμνο, η οποία είχε τεθεί υπό  την αιγίδα  της Αυστριακής Πρεσβείας και την συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου- ΔΗΚΕΗ, του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και του πανεπιστημίου της Βιέννης. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσόρισε την Πρέσβη της Αυστρίας Hermine Poppeller, ευχαριστώντας την παράλληλα για την συνεργασία στην από κοινού μουσική συνάντηση των νέων η οποία  -όπως είπε -ενδυναμώνει και ενισχύει μέσω της τέχνης, του Πολιτισμού τους δεσμούς Φιλία της Κρήτης με την Αυστρία. Επίσης,  στην σημασία των συναυλιών αναφέρθηκε από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου της Βιέννης, Χρήστος  Μαράντος, εκφράζοντας της ευχαριστίες του προς την πρέσβη και στην Περιφέρεια Κρήτης για την διοργάνωση, την φιλοξενία, όπως και στους συνεργαζόμενους φορείς.

Από την πλευρά της, η πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα, Hermine Poppeller, στον δικό της χαιρετισμό δήλωσε πολύ χαρούμενη για την παρουσία της στην Κρήτη και στην συναυλία, ανακοινώνοντας ότι φέτος η αυστριακή πλευρά σε συνεργασία με ελληνικούς φορείς  συνδιοργανώνονται 34 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Για την Αυστριακή Πρεσβεία, όπως χαρακτηριστικά είπε «αυτή η πρωτοβουλία έχει ζωτική σημασία για την πολιτιστική μας διπλωματία στην Ελλάδα, καθώς θεωρούμε ότι βοηθά στη γεφύρωση και δημιουργία θετικών εμπειριών σε έναν τομέα στον οποίο τόσο η Ελλάδα όσο και η Αυστρία διαπρέπουν και έχουν μακρά ιστορία, όπως είναι ο πολιτισμός και η τέχνη.» 

Η τελευταία συναυλία της Ελληνο-Αυστριακής Μουσικής Συνάντησης δόθηκε χθες, 19 Ιουλίου  στην Μονή Παναγίας Κεράς Κριτσάς, σε μουσική διεύθυνση  Ιωάννη Πρωτόπαππα, υπό την  Αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, με συνδιοργάνωση της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου και τη συνεργασία των Δήμων  Αγίου Νικολάου και Ηρακλείου, ΔΗΚΕΗ, ΣΟΝΚΔΗ και του Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή : Περιφέρεια Κρήτης )

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος