«Ελληνικό» χρώμα στο Ντάργουιν (Αυστραλία) με ομογενή δήμαρχο και δυο δημοτικούς συμβούλους

Το Ντάργουιν (Darwin) είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Επικράτειας στην Αυστραλία. Η πόλη είναι χτισμένη απέναντι από το νησί Μέλβιλ, στον πορθμό Κλάρενς, στη θάλασσα του Τιμόρ. Οφείλει το όνομα της στο θεμελιωτή της Θεωρίας της Εξέλιξης, Κάρολο Δαρβίνο.

«Ελληνικό» χρώμα στο Ντάργουιν (Αυστραλία) με ομογενή δήμαρχο και δυο δημοτικούς συμβούλους

Στο Ντάργουϊν υπάρχει ολοζώντανη, προοδευτική και φιλόξενη ελληνική παροικία, με έντονο ενδιαφέρον για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι Έλληνες του Ντάργουϊν, κυρίως Καλύμνιοι (95%), έχουν εισχωρήσει στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία και έχουν διακριθεί για το ήθος, την εργατικότητα και την κοινωνική τους ανέλιξη. Είναι περίπου 10.000  και αποτελούν το 8% του πληθυσμού της πόλης.

Εκτός από τον ελληνικής καταγωγής δήμαρχο, Κώστα Βατσκαλή, που πρόσφατα εκλέχτηκε για δεύτερη τετραετία, υπάρχουν στο δημοτικό συμβούλιο άλλα δυο άτομα ελληνικής καταγωγής. Πρόκειται για τη Sylvia Klonaris (με καταγωγή από την Κάλυμνο) που εκλέχθηκε στην περιοχή Waters Ward και τον Jimmy Bouhoris (ο πατέρας του από την Βόρεια Ελλάδα και η μάνα του από τις Φιλιππίνες) της περιοχής Richardson Ward.

«Ελληνικό» χρώμα στο Ντάργουιν (Αυστραλία) με ομογενή δήμαρχο και δυο δημοτικούς συμβούλους

Με ανάρτησή του ο κ. Βατσκαλής τους έδωσε τα συγχαρητήρια του και είπε ότι προσβλέπει σε άψογη και δημιουργική συνεργασία μαζί τους στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Μετά την εκλογή του ο κ. Βατσκαλής είχε δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος»: «Η εκλογή μου για ακόμη τετραετία δείχνει ότι οι συμπολίτες μας θέλουν ένα πράσινο Ντάργουιν με περισσότερα δέντρα και εγκρίνουν την πολιτική μου για αύξηση του προγράμματος δημοσίων έργων , κάτι που υποστηρίζει την τοπική οικονομία και επίσης θέλει ένα Ντάργουϊν  που θα είναι ζωντανό και τόπος αναψυχής για ντόπιους και διεθνείς τουρίστες».

Πηγή: Νέος Κόσμος, wikipedia

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος