Ελληνική Βιβλιοθήκη Λονδίνου: Μαθήματα Ιστορίας από την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου

Η αναγνωρισμένη ιστορικός Μαρία Ευθυμίου θα παρουσιάσει ένα σημαντικό μάθημα ιστορίας με θέμα “Κεντρικά Σημεία της Ιστορίας του Ελληνισμού” στις 17 Μαρτίου 2024,16:00 τοπική ώρα, στο αμφιθέατρο του Ark Burlington Danes Academy (Wood Lane, London, W12 0HU), διάρκειας 4 ωρών.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διάλεξης, την οποία διοργανώνει η Ελληνική Βιβλιοθήκη Λονδίνου (Greek Library of London), η κ. Ευθυμίου θα αναφερθεί σε ουσιαστικά γεγονότα και εποχές της ιστορίας του Ελληνισμού, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ακροατές να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα έχει διαμορφώσει τον κόσμο μέσα από τους αιώνες.

Η εκδήλωση αυτή παρέχει μια μοναδική ευκαιρία σε όλους τους φίλους της ιστορίας να εμβαθύνουν στην πλούσια κληρονομιά του Ελληνισμού και να εξερευνήσουν τις ρίζες του πολιτισμού μας.

Ελληνική Βιβλιοθήκη Λονδίνου: Μαθήματα Ιστορίας από την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου

Η Μαρία Ευθυμίου γεννήθηκε στην Λάρισα. Σπούδασε Ιστορία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Πρώτου και Δευτέρου Κύκλου στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης.

Έχει διδαχθεί επτά ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, τουρκικά, αλβανικά.

Από το 1981 είναι μέλος του ΔΕΠ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο διδάσκει Ελληνική Ιστορία της περιόδου της Τουρκοκρατίας, καθώς και Παγκόσμια Ιστορία. Στην παρούσα περίοδο βρίσκεται στην βαθμίδα της Τακτικής Καθηγήτριας. Από τη θέση αυτή, έχει διδάξει, επί 38 χρόνια, χιλιάδες φοιτητές και εποπτεύσει δεκάδες σεμιναριακές και μεταπτυχιακές εργασίες, καθώς και διδακτορικά. Κατά την έναρξη λειτουργίας τους και προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες διδασκαλίας, έχει, κατά διαστήματα, διδάξει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς και στο Τμήμα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Πηγή: Greek Library of London

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος