Ελληνική συμμετοχή στο 7ο Διεθνές Φόρουμ Τεχνών Α.Μ.Ε.A Awladna στο Κάιρο

Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου , με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αίγυπτo  και της Ελληνική Κοινότητα Καΐρου συνεργάστηκε και φέτος με το 7ο Διεθνές Φόρουμ Τεχνών Α.Μ.Ε.A Awladna, στο Κάιρο, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας, Άμπντ Ελ Φατάχ Σίσι κι έχει φέτος υπότιτλο «Η ζωή είναι γλυκιά». Το Φόρουμ ξεκίνησε στις 22 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστεί ως τις 29 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή 42 χωρών , καθώς και πολυάριθμων καλλιτεχνών και δημιουργών από διάφορους τομείς.

Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης του Awladna, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22.9.2023 στην κεντρική αίθουσα της Όπερας Καΐρου κι επί σκηνής βρέθηκε ο Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Στέφανος Κακαβούλης, ως μέλος της κεντρικής κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

Ελληνική συμμετοχή στο 7ο Διεθνές Φόρουμ Τεχνών Α.Μ.Ε.A Awladna στο Κάιρο

Ο Στέφανος Κακαβούλης, είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας. Βραβεύτηκε σε διαγωνισμούς ποίησης, έχει συμμετάσχει σε διεθνείς παραγωγές, όπως η ταινία «Lara Croft II», έχει γράψει και σκηνοθετήσει το επίσης βραβευμένο θεατρικό έργο «Παιδιά του Πατρός», με τον σπουδαίο Σπύρο Φωκά, έκανε συναυλίες με τη Μαριάννα Τόλη, σκηνοθέτησε ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους που «ταξίδεψαν» σε φεστιβάλ εντός και εκτός συνόρων. Πέρσι επιλέχθηκε και προβλήθηκε από το 6ο Awladna , μετά από πρόταση του Ε.Π.Κ.Κ., η ταινία του «Διονυσιακή Νύχτα» με τους Ουρανία Μπασλή, Ελένη Μήτκου και Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου η οποία ξεχώρισε και έτσι φέτος σε συνεργασία του Ε.Π.Κ.Κ. με το φεστιβάλ και την πάντα δραστήρια Πρόεδρο του, Δρ. Soheir Abdel-Qader, εξασφαλίστηκε η συμμετοχή του ως μέλος της κεντρικής κριτικής επιτροπής.

Ο σκοπός του φεστιβάλ συνοψίζεται στο κεντρικό μήνυμα των δράσεων του στις έξι διοργανώσεις που έχει ήδη στο ενεργητικό του καθώς και στην φετινή, έβδομη διοργάνωση «Σταμάτα να σκέφτεσαι τους περιορισμούς και άρχισε να σκέφτεσαι τις δυνατότητες».

Ελληνική συμμετοχή στο 7ο Διεθνές Φόρουμ Τεχνών Α.Μ.Ε.A Awladna στο Κάιρο

Πηγή: Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος