Ελληνική Μόδα και Φιλανθρωπία στον Καναδά από το Λύκειο Ελληνίδων Μοντρεάλ

Ο διεθνούς φήμης σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας ήταν ο εκλεκτός σχεδιαστής που παρουσίασε στο 3ο Ντεφιλέ Ελληνικής Μόδας στο Μοντρεάλ τις δημιουργίες της Haute Couture του συνεπαίρνοντας το κοινό που παρακολούθησε μια Παριζιάνικη επίδειξη μόδας στο Συνεδριακό Κέντρο Παλλάς.

Ήταν η ετήσια εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Μοντρεάλ που φέτος συγκέντρωσε $150.000 υπέρ της επιστημονικής έρευνας για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου, The Doveegene Project.
“Είμαι χαρούμενος που μπορώ και εγώ μέσω της δουλειάς μου να προσφέρω σε ένα τόσο εξαίρετο κοινωνικό έργο, σε μια ιατρική έρευνα που θα σώσει εκατομμύρια γυναίκες από τον καρκίνο των ωοθηκών, αυτή την ύπουλη ασθένεια που ονομάζεται «σιωπηρός δολοφόνος». Χαίρομαι που το Λύκειο Ελληνίδων του Μοντρεάλ πρωτοστατεί στην διάδοση της έρευνας Doveegene και στην οικονομική της υποστήριξη προβάλλοντας ταυτόχρονα την ελληνική μόδα», δήλωσε ο Βασίλης Ζούλιας.

Στο ντεφιλέ συμμετείχε ο σχεδιαστής κοσμημάτων Περικλής Κονδυλάτος, ο οποίος παράλληλα με τα κοσμήματα που συνόδευαν τις εντυπωσιακές τουαλέτες, παρουσίασε τη νέα εντυπωσιακή συλλογή του εμπνευσμένη από τις λεπτομέρειες της φύσης, με κύριο θέμα τα «στάχυα που δεν λύγισαν». Ο ίδιος συγκίνησε το κοινό λέγοντας ότι “οι Έλληνες της Διασποράς είναι η πιο αγνή πλευρά του Ελληνικού γένους“, τονίζοντας πως “η Ελλάδα πρέπει να επαναπροσδιορίσει το αξιακό της γίγνεσθαι ακολουθώντας το παράδειγμά τους“.

Ελληνική Μόδα και Φιλανθρωπία στον Καναδά από το Λύκειο Ελληνίδων Μοντρεάλ
Στιγμιότυπο από το ντεφιλέ


Το εντυπωσιακό ντεφιλέ που συγκέντρωσε 550 καλεσμένους από την αφρόκρεμα της Ελληνικής, της Ιταλικής και της Καναδικής κοινωνίας είχε ως επίτιμη πρόεδρο τη δημοτική σύμβουλο του Λαβάλ Sandra El Helou η οποία μεταξύ άλλων σημείωσε: «Είμαι περήφανη που συμμετέχω στην ερανική προσπάθεια για την έρευνα του DoveeGene Project, το οποίο θα αποτελέσει το πρωτοπόρο μέσον για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Θαυμάζουμε τόσο την αποστολή όσο και τις φιλανθρωπικές δράσεις του Λυκείου των Ελληνίδων του Μόντρεαλ και επιπλέον αναγνωρίζουμε τη γενναιόδωρη υποστήριξη των δύο Ελλήνων σχεδιαστών σε αυτή την επίδειξη μόδας που ήρθαν από την Ελλάδα για να υποστηρίξουν αυτή την πρωτοπόρο έρευνα της Δρος. Lucy Gilbert“.

Στην πασαρέλα περπάτησαν πέντε ηρωίδες γυναίκες που έχουν επιβιώσει του καρκίνου των ωοθηκών και του στήθους: Πρόκειται για τις Αμαλία Μαρκάκη, Γιούλα Κισκήρας, Ιωάννα Φωτιάδης, Sheyda Senoglou, και Ελένη Καραπάνος.

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη, πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Μοντρεάλ τόνισε: «Εμείς οι Ελληνίδες και Έλληνες του Καναδά είμαστε ευγνώμονες στους δύο μεγάλους και καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές, τον Βασίλη Ζούλια και τον Περικλή Κονδυλάτο για τη συμμετοχή τους στο ντεφιλέ μόδας με τις δημιουργίες τους που θα ενισχύσουν την έρευνα του Doveegene. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή έρευνα ενός νέου ανιχνευτικού μοριακού τεστ που η διάδοσή του και η καθολική αναγνώριση του από το σύνολο της ιατρικής κοινότητας, θα βοηθήσει στη σωτηρία των μελλοντικών γενεών των γυναικών από τον καρκίνο των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Παράλληλα, μέσα από αυτό το ντεφιλέ προβάλλουμε την ελληνική μόδα που είναι αντάξια της ευρωπαϊκής και της αμερικάνικης. Είμαι περήφανη που το Λύκειο των Ελληνίδων Μοντρεάλ συμμετέχει στην ανάδειξη της ελληνικής δημιουργικότητας και μόδας στο εξωτερικό

Ελληνική Μόδα και Φιλανθρωπία στον Καναδά από το Λύκειο Ελληνίδων Μοντρεάλ
Στιγμιότυπο από το ντεφιλέ

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Μαρία Φωτόπουλος, ενώ δύο μεγάλες δωρεές, μια επιταγή 100.000 δολαρίων από το Ίδρυμα Beaverbook μέσω του δικηγόρου Vincent Prager και μια επιταγή 15.000 δολαρίων από τον επιχειρηματία Νικόλαο Τσατά έδωσαν το έναυσμα αυτής της συγκλονιστικής ερανικής βραδιάς, που έφτασε το τελικό ερανικό αποτέλεσμα στο ποσόν των 150.000 δολαρίων.

Τι είναι το Doveegene Project
“Το μοριακό τεστ Doveegene ανιχνεύει έγκαιρα τον καρκίνο του ενδομητρίου και των ωοθηκών πριν γίνει ο «σιωπηρός δολοφόνος» της γυναίκας. Πρόκειται για μια μέθοδο προληπτικής εξέτασης“, τόνισε η Δρ. Lucy Gilbert, διευθύντρια της Γυναικολογικής Ογκολογικής Κλινικής και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου McGill, κάτοχος της έδρας Ογκολογίας Bronfman του McGill . “Στόχος αυτής της παγκόσμιας ανακάλυψης -σωτήριας για τις ζωές των γυναικών, είναι να προλαμβάνει τον δυσανίχνευτο καρκίνο των ωοθηκών εν τη γενέσει του καθώς θα αναλύεται σε μοριακό εργαστήριο το προσλαμβανόμενο υγρό από την περιοχή των σαλπίγγων, εντοπίζοντας έτσι μεταλλαγμένα ή προκαρκινικά κύτταρα. Με μια υστερεκτομή η γυναίκα θα απαλλάσσεται από τον εφιάλτη του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου”, κατέληξε.

Το Λύκειο Ελληνίδων Μοντρεάλ
Οι 12 γυναίκες από διάφορα επαγγέλματα και υπόβαθρο που αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Μοντρεάλ (ΛΕΜ), είναι Ελληνίδες με πάθος και φλόγα. Από τη δημιουργία του ΛΕΜ το 2016 μέχρι σήμερα έχουν φωτίσει την αθέατη πλευρά του ελληνικού πολιτισμού στο Μοντρεάλ με πρώτο επίτευγμα το Άγαλμα του Έλληνα Μετανάστη, έργο του διεθνούς γλύπτη Γιώργου Χουλιάρα και δώρο ακριβό χαρισμένο στην πόλη του Μοντρεάλ για τα 375 χρόνια από την ίδρυσή της. Με υπέροχες επιτυχημένες εκδηλώσεις, όπως τα γαστρονομικά γκαλά με Έλληνες σεφ και τις επιδείξεις ελληνικής μόδας, αποτελούν την κινητήρια δύναμη της νέας έρευνας για το γονιδιακό τεστ DOVEEGENE, που συντελείται στο Πανεπιστήμιο McGill από την επιστημονική ομάδα της δρος Lucy Gilbert και που θα αποτελέσει το νέο εργαλείο για την πρόληψη του καρκίνου των ωοθηκών και του ενδομητρίου. Το ΛΕΜ παράλληλα με την παραδοσιακή μορφή του πολιτισμού διαμορφώνει μακροπολιτισμό, αφήνοντας το αποτύπωμά του στο σύγχρονο πολιτιστικό τοπίο του Μοντρεάλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος