Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης: «Η ΕΚΜ θα στεγάσει δωρεάν το γραφείο ΕΟΤ στη Μελβούρνη»

Δέσμευση για το άνοιγμα γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ανέλαβε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ικανοποιώντας παλαιότερη πρόταση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα  της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος». 

Το άνοιγμα γραφείου του ΕΟΤ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, ανακοινώθηκε μετά από επικοινωνία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τον υπουργό Τουρισμού κατά την διάρκεια της χοροεσπερίδας που δόθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ιατρών και Βιοεπιστημόνων της Διασποράς στη Μελβούρνη.

Σε σχετική δήλωσή του στο «Νέο Κόσμος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι ο ΕΟΤ θα ανοίξει επιτέλους γραφείο στη Μελβούρνη. «Είναι κάτι που το προωθούμε εδώ και οκτώ χρόνια» τόνισε  ο κ. Παπαστεργιάδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το γραφείο του ΕΟΤ θα στεγαστεί στο Ελληνικό Κέντρο της Κοινότητας. «Η Ελληνική Κοινότητα θα παραχωρήσει δωρεάν το γραφείο στον ΕΟΤ. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια για την βοήθεια που μας δίνει η Ελλάδα» είπε ο κ. Παπαστεργιάδης.

Πρόσθεσε δε πως το γραφείο του ΕΟΤ στο Ελληνικό Κέντρο, στην καρδιά της Μελβούρνης, θα συμβάλει να αυξηθεί ο αριθμός των Αυστραλών που επιλέγουν την Ελλάδα για τουρισμό. «Και οι Αυστραλοί, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ίδιου του ΕΟΤ ξοδεύουν κατά κεφαλή περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη εθνότητα» μας είπε.

Από την πλευρά του, και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, χαρακτήρισε την ανακοίνωση ως θετική εξέλιξη τόσο για την Ελλάδα όσο και για τον Ελληνισμό της Διασποράς. Όπως είπε, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας του τηλεφώνησε και του ανακοίνωσε την απόφαση για άνοιγμα Γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή είναι μια κοινή προσπάθεια του ιδίου και του κ. Παπαστεργιάδη. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: Νέος Κόσμος)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος