Ελληνική εκδήλωση στο Ντουμπάι

Εκδήλωση με τίτλο «A Universal Narrative of Light – From Apollo’s birthplace, Delos, to a brighter future» διοργανώνουν σήμερα, Πέμπτη, στο Ντουμπάι το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την Enterprise Greece και τον Δήμο Μυκόνου.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση EXPO 2020 Dubai και στοχεύει στην ανάδειξη της σύγχρονης ταυτότητας της Ελλάδας ως χώρα με εξωστρεφή κουλτούρα, την προβολή της αξίας της  διεθνούς συνεργασίας καθώς και τη συμβολή και το  αντίκτυπο της επιστήμης, της τεχνολογίας και της τέχνης στον διαπολιτισμικό διάλογο.

Στην εκδήλωση θα τοποθετηθούν με ομιλίες τους ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, οι γενικοί γραμματείς Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας καθώς και  Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Ιωάννης Σμυρλής και Ιωάννης Χρυσουλάκης, αντίστοιχα.

Την παρουσίαση πλαισιώνουν επίσης ο δήμαρχος της Μυκόνου, Κωσταντίνος Κούκας και πληθώρα σημαντικών ομιλητών που περιλαμβάνουν επιστήμονες, καλλιτέχνες και επικεφαλής ιδρυμάτων.

Με το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Ελληνικό Περίπτερο, όπου εκτίθεται, μέχρι το πέρας της Expo2020, το έργο της εικαστικού Έφης Σπύρου «Metamorphoses».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος