Ελληνίδα της Διασποράς: Προετοιμασία συνεδρίου με συμμετοχή ομογενών γυναικών από όλο τον κόσμο

Συνάντηση με την Βαρβάρα Ιωάννου, δημιουργό της πλατφόρμας Greek Australian Women & Friends Around the World Forum καθώς και του δικτύου ιδρύτρια & Πρόεδρο του Food for Thought Network, είχε ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στη Γενική Γραμματεία κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κας Ιωάννου στην Αθήνα. Κεντρικό θέμα  της συζήτησης ήταν η διοργάνωση μεγάλου συνεδρίου με στόχο τη δικτύωση των γυναικών ελληνικής καταγωγής από όλο τον κόσμο. 

«Φιλοδοξία μας είναι – μεταξύ άλλων – η κατανόηση του πολυσύνθετου και διαρκώς εξελισσόμενου προφίλ της Ελληνίδας της Διασποράς και σκοπός μας, πάντα, η περαιτέρω προώθηση του Ελληνισμού, της Γλώσσας & του Πολιτισμού μας» σημειώνει σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Χρυσουλάκης. «Κατά την παραμονή της στην Ελλάδα, συζητήσαμε πολλές σχετικές παραμέτρους, γεγονός που μου έδωσε την ευκαιρία να εκτιμήσω πραγματικά τον ενθουσιασμό, τη δημιουργικότητα και τις ιδέες της».

Από την πλευρά της, η Βαρβάρα Ιωάννου σε ανάρτησή της στο Food for Thought αναφέρει τη συζήτηση σχετικά με τη συνεργασία για τη διοργάνωση στην Ελλάδα το 2024 ενός Παγκόσμιου Συνέδριου Ελληνίδων. «Παρουσίασα (στο γενικό γραμματέα) τις σκέψεις πάνω στο θέμα και οι ιδέες μου έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό και υποστήριξη, δεδομένου του ότι συμπίπτουν με τη δική τους λογική και σχεδιασμό για το μέλλον», σημειώνει η κ. Ιωάννου. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Γιαννης Χρυσουλάκης-FB, FfT)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος