«Ελληνίδα» τιμητικά η καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών Μέρι Λέφκοβιτς

Την ελληνική ιθαγένεια απένειμε τιμητικά η Ελλάδα στην Αμερικανίδα ακαδημαϊκό, Μέρι Λέφκοβιτς, η οποία για περίπου εξήντα χρόνια μελέτησε και δίδαξε την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, ενώ προώθησε τις ανθρωπιστικές επιστήμες. 

Η απονομή πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης από τον γενικό πρόξενο, Στράτο Ευθυμίου, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη, όπου η ομότιμη καθηγήτρια κλασικών σπουδών στο Wellesley College  έδωσε τον όρκο του Έλληνα πολίτη. 

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Προξενείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ελληνική ιθαγένεια απονεμήθηκε στην κ. Λέφκοβιτς ως ένδειξη αναγνώρισης των εξαιρετικών της υπηρεσιών στην Ελλάδα, στις ελληνοαμερικανικές πολιτιστικές σχέσεις και στην προώθηση και ανάδειξη των κλασσικών σπουδών.

«Για πάνω από έξι δεκαετίες η μεγάλη αυτή μορφή των κλασικών γραμμάτων, φέρει στους ώμους της την κλασική Ελλάδα, μελετώντας, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας συστηματικά τις ανθρωπιστικές επιστήμες και την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Η καθηγήτρια Λεύκοβιτς διετέλεσε για είκοσι χρόνια επικεφαλής του τμήματος κλασικών σπουδών στο Wellesley College και δίδαξε για σαράντα έξι συναπτά έτη κλασικές σπουδές και αρχαία ελληνικά, συστήνοντας την αρχαία Ελλάδα και τους μεγάλους Έλληνες στοχαστές και συγγραφείς σε χιλιάδες φοιτήτριες ενός εκ των σημαντικότερων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων των ΗΠΑ», καταλήγει η δήλωση του Προξενείου.

Η σπουδαία Ελληνίστρια είναι για δεκαετίες μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών των Αθηνών. Έχει συγγράψει σειρά βιβλίων μεταξύ των οποίων «Ο Ευριπίδης και οι θεοί», «Οι γυναίκες στην ελληνική μυθολογία», «Η ζωή των γυναικών στην Αρχαία Ελλάδα και Ρώμη», «Η Μαύρη Αθηνά», κλπ.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: σελίδα FB Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος