«Ελλάδα-Ρωσία 1821»: Οι μαθητές της Μόσχας ζωγραφίζουν για την Ελληνική Επανάσταση

Διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Ελλάδα-Ρωσία 1821», στον οποίο καλούνται να συμμετάσχουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά της Μόσχας, διοργανώνει η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρωσική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Μόσχας.

Στον διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώνεται στο πλαίσιο της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης αλλά και του έτους Ιστορίας Ελλάδας- Ρωσίας, μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές από 7 έως 12 ετών από τα σχολεία της Μόσχας και της ευρύτερης περιφέρειας της ρωσικής πρωτεύουσας.

Μέσα από τη συμμετοχή τους, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον ελληνικό αγώνα, για την ανεξαρτησία και για τη ρωσική συνεισφορά σε αυτόν, ενώ ο νικητής θα κερδίσει ένα ταξίδι στην Κρήτη, προσφορά του ΕΟΤ Μόσχας, εφόσον το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον 4ο συνεχόμενο διαγωνισμό, που ξεκίνησε το 2016 στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, και συγκεντρώνει κάθε φορά περισσότερες από 1.000 συμμετοχές, δίνοντας έναυσμα σε χιλιάδες παιδιά της Ρωσίας, και τις οικογένειές τους, να μελετήσουν και να ασχοληθούν με θέματα όπως η ελληνική ιστορία, η μυθολογία, η γεωγραφία κ.ά.

Ο διαγωνισμός ξεκινάει τον Μάρτιο και θα ολοκληρωθεί την 1η Οκτωβρίου, με τον νικητή να αναδεικνύεται τον Νοέμβριο.

Η Πρεσβεία της Ελλάδος, μάλιστα, προγραμματίζει για πρώτη φορά να διαθέσει ορισμένα από τα έργα των παιδιών σε συμβολική δημοπρασία προς φιλανθρωπικό σκοπό, σε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή δημοφιλών Ρώσων παρουσιαστών, αναδεικνύοντας τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος