ΕΚΜ – Διαδικτυακή διάλεξη: «Η Καταστροφή και η Εποχή της Προφορικής Μαρτυρίας»

Διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο «Η Καταστροφή και η Εποχή της Προφορικής Μαρτυρίας» θα παρουσιάσει ο Βρετανός ιστορικός Kαθηγητής Μαρκ Μαζάουερ, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ., στο πλαίσιο της σειράς Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού, που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Η συγκεκριμένη διάλεξη διερευνά τις διασυνδέσεις μεταξύ της εθνογραφίας, του ηχητικού τοπίου της δεκαετίας του 1920, των κοινωνικών επιστημών και της εμφάνισης του πρόσφυγα στον απόηχο της Καταστροφής.
ΕΚΜ – Διαδικτυακή διάλεξη: «Η Καταστροφή και η Εποχή της Προφορικής Μαρτυρίας»
Ο Μαρκ Μαζάουερ έχει ανακηρυχθεί επίτιμος πολίτης της Ελλάδας για «την προβολή της Ελλάδας, της μακραίωνης ιστορίας και του πολιτισμού της στο διεθνές ευρύ κοινό». Ειδικεύεται στη σύγχρονη Ελλάδα, την Ευρώπη του 20ου αιώνα και τη διεθνή ιστορία. Σχολιάζει διεθνή θέματα και βιβλία σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Είναι ιδρυτικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ιδεών και Φαντασίας Κολούμπια, το οποίο άνοιξε στο Ρέιντ Χολ στο Παρίσι το φθινόπωρο του 2018 και το οποίο συνδέει πανεπιστημιακούς, κορυφαίους καλλιτέχνες, συγγραφείς, συνθέτες και κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο.

Έχει γράψει εκτενώς για την ελληνική και βαλκανική ιστορία, αλλά τα δύο βιβλία του που ξεχώρισαν και βραβεύθηκαν είναι το «Inside Hitler’s Greece: The Experience of Occupation, 1941–44», το οποίο κέρδισε το βραβείο «Wolfson History» και το «Longman History Today Award» για το Βιβλίο της Χρονιάς, ενώ το βιβλίο του «Salonica, City of Ghosts: Christians, Muslims and Jews 1430–1950», κέρδισε το βραβείο «Runciman» και το βραβείο «Duff Cooper».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη σε Zoom, Facebook και Youtube.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος