ΕΚΜ – Διαδικτυακή διάλεξη για τον ελληνικό παραδοσιακό χορό ως εναλλακτική μορφή άσκησης

Διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο: «Ελληνικός παραδοσιακός χορός, μια εναλλακτική μορφή άσκησης και αστείρευτη πηγή πλούτου», θα παρουσιάσει η Δρ Μαρία Μπουγιέση, την Πέμπτη, 24 Μαρτίου, στις 7.00μμ, στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής ιστορίας και Πολιτισμού, που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα Μλεβούρνης(EKM).

Ο χορός τα τελευταία χρόνια γνωρίζει αυξανόμενο ερευνητικό ενδιαφέρον όσον αφορά τη σχέση του με την ποιότητα ζωής και την υγεία. Ο ελληνικός παραδοσιακός χορός προτείνεται από αρκετές έρευνες ως εναλλακτική μορφή άσκησης για την πρόληψη και βελτίωση διάφορων παραμέτρων, όπως είναι η ισορροπία και η γνωστική λειτουργία κυρίως για την τρίτη ηλικία, το άγχος και η διαχείριση των συναισθημάτων τόσο νέων όσο και μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων.

Ο ελληνικός παραδοσιακός χορός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον ελληνικό πολιτισμό, τα έθιμα και τις παραδόσεις της Ελλάδας, ενώ για τους Έλληνες του εξωτερικού αποτελεί έναν τρόπο σύνδεσης με την πατρίδα τους. Μέσα από την έρευνα φαίνεται πως ο ελληνικός παραδοσιακός χορός έχει πολλά να μας δώσει, τόσο σε σχέση με τον πολιτισμό, όσο και σε σχέση με την ποιότητα ζωής μας. Στην παρουσίαση, θα συζητηθεί η σχέση του χορού, και περισσότερο του ελληνικού παραδοσιακού χορού, με θέματα σχετικά με την ποιότητα ζωής και την υγεία, αφού πρόκειται για μία αστείρευτη πηγή πλούτου, δημιούργημα του ίδιου του λαού.

Η Μαρία Μπουγιέση έχει τελείωσε τις βασικές της σπουδές στο τμήμα επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού-ΤΕΦΑΑ Θεσσαλίας και μεταπτυχιακό στην ‘Ψυχολογία της Άσκησης’ στο ίδιο πανεπιστήμιο, στο πανεπιστήμιο της Jyvaskyla, Φινλανδία και στο πανεπιστήμιο του Leuven, Βέλγιο. Συνέχισε με διδακτορικό, σε Ελλάδα και Γερμανία στο πανεπιστήμιο του Μαγδεμβούργου, όπου εστίασε σε θέματα βελτίωσης της γνωστικής λειτουργίας μέσω του χορού και της άσκησης στην τρίτη ηλικία. Εξετάζει τον ελληνικό παραδοσιακό χορό ως ένα μέσο για προαγωγή της ποιότητας ζωής και της υγείας. Έχει συνεργαστεί με καρδιολόγους, οργανώνοντας κατάλληλα προγράμματα άσκησης μέσω τους χορού για βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας. Διδάσκει ελληνικό παραδοσιακό χορό παράλληλα με τις σπουδές της σε άτομα όλων των ηλικιών σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ από το 2020 διδάσκει μέρος του μαθήματος του ελληνικού παραδοσιακού χορού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις σε αρκετά διεθνή και παγκόσμια συνέδρια, ενώ moto της είναι: ‘Η ζωή μας είναι ένας χορός του οποίου ο ρυθμός και η μελωδία εξαρτώνται από εμάς’.

Την διάλεξη, η οποία θα δοθεί στα ελληνικά, μπορείτε να παρακολουθήσετε από το Facebook και το Youtube.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος