ΕΚΜ: Διαδικτυακή διάλεξη για τις αιώνιες δυνάμεις του Ελληνισμού τα τελευταία 3.500 χρόνια

Η ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Μαρία Ευθυμίου, θα παρουσιάσει διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο «Ανθεκτικότητα στον χρόνο – Οι αιώνιες δυνάμεις του Ελληνισμού τα τελευταία 3.500 χρόνια». Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 11 Απριλίου, στις 7:00 μ.μ., στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Η ελληνική γλώσσα γράφεται τουλάχιστον από το 1500 π.Χ καθώς έχει αποδειχθεί ότι η Γραμμική Β των μυκηναϊκών ανακτόρων είναι ελληνική. Επί 1000 περίπου χρόνια, η ελληνική έγινε η γλώσσα επικοινωνίας και παιδείας των λαών της Ανατολικής Μεσογείου και, εξ αυτού και η γλώσσα διάδοσης της Χριστιανικής Θρησκείας. Μαζί με την γλώσσα, το κυριότερο στοιχείο διαμόρφωσης του Ελληνισμού είναι η ναυτοσύνη με το εμπόριο τόσο στην θάλασσα όσο και στην στεριά να παίζει μεγάλο ρόλο.

Η Μαρία Ευθυμίου είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, στο Παρίσι. Έχουν εκδοθεί έξι βιβλία Ιστορίας και περισσότερα από 85 επιστημονικά άρθρα της. Το 2013 βραβεύθηκε με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού.

Η διάλεξη θα μεταδοθεί αποκλειστικά μέσω των σελίδων του Facebook και του Youtube της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος