Εκδήλωση για την Ιατρική Ηθική στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ-Center for Hellenic Studies) του Πανεπιστημίου Harvard και η Πρεσβεία της Ελλάδα στην Ουάσιγκτον συνδιοργανώνουν στις 28 Απριλίου την διαδικτυακή εκδήλωση  «Ιατρική Ηθική: Από την Αρχαιότητα στην Τρέχουσα Πανδημία».

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές στην πρόσκληση της εκδήλωσης, μία από τις επιπτώσεις της τρέχουσας πανδημίας ήταν να μας υπενθυμίσει πόσο η δημόσια υγεία βασίζεται σε δύσκολες πολιτικές και ηθικές αποφάσεις. Όταν πρόκειται να αποφασιστεί η επιθυμία των lockdowns, των μαζικών εμβολιασμών ή ποιος θα πρέπει να έχει προτεραιότητα πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η ιατρική εμπειρογνωμοσύνη δεν μπορεί, από μόνη της, να δώσει τις απαντήσεις.

Ποια είναι τα κύρια ηθικά διλήμματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ιατρικό επάγγελμα; Και πώς επηρεάζει η πρόοδος στην τεχνολογία την ηθική της ιατρικής περίθαλψης; Τα παραπάνω ερωτήματα θα εξεταστούν  με τη βοήθεια ειδικών στον τομέα της ιατρικής και της βιοηθικής, καθώς και με ενασχόληση με το Ιπποκράτειο σώμα, ένα από τα κεντρικά, και πιο επιδραστικά έργα στην ιστορία της ιατρικής.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η επίτροπος για θέματα Υγείας της πόλης της Ν.Υόρκης Δρ. Μαίρη Τ. Bassett,  διευθύντρια του FXB Center for Health and Human Rights Δρ Ναταλία Λίνος, ο υποδιευθυντής Ανάπτυξης Σπουδών του ΚΕΣ Δρ Νικόλας Πρεβελάκης και ο διευθυντής του ΚΕΣ Δρ Mark Schiefsky, ενώ θα προηγηθεί καλωσόρισμα της πρέσβειρας της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη , Πηγή: centerforhellenicstudies

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος