Εκδήλωση για την 25η επέτειο του Λυκείου Ελληνίδων Βοστώνης

Εκδήλωση για την 25η επέτειο από την ίδρυση του διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Βοστώνης, παράρτημα του κεντρικού Οργανισμού του Λυκείου Ελληνίδων της Ελλάδας στο Μαλλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Εκατοντάδες ομογενείς και φιλέλληνες κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου για να τιμήσουν την επέτειο των 25 ετών δραστηριοποίησής του αλλά και για να απολαύσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που διήρκησε από τις 4 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε εκθέματα με παραδοσιακές στολές και αντικείμενα, καθώς και παρουσίαση βιβλίων και πολιτιστικών προγραμμάτων τις απογευματινές ώρες.

Η συνέχεια της εκδήλωσης έγινε στο αμφιθέατρο του Κέντρου και περιλάμβανε βιντεοπαρουσίαση για τη ζωή της Καλλιρρόης Σιγανού Παρρέν, ιδρύτριας του Λυκείου Ελληνίδων στην Ελλάδα, απαγγελία ποιημάτων από την Βασιλική Ράπτη και τον Πέτρο Μποττέα, θεατρικό σκετς για τη συμβολή της Ελληνίδας μητέρας στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και των ελληνικών παραδόσεων από την Άντζελα και τη Χλόη Αθανασοπούλου, ομιλία της Ειρήνης Σάββα, ιδρύτριας του Τμήματος του Λυκείου Ελληνίδων στη Βοστώνη και του Μιχάλη Σάββα, υπεύθυνου του χορευτικού τμήματος.

Παρουσιάστηκε πλήθος ελληνικών παραδοσιακών χορών από τα μέλη του χορευτικού ομίλου του Λυκείου, ενώ τη μουσική επιμέλεια και τα παραδοσιακά τραγούδια που ακούστηκαν (συμπεριλαμβανομένου ενός τραγουδιού από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας) είχε το μουσικό σύνολο «Ρεύμα».

Εκδήλωση για την 25η επέτειο του Λυκείου Ελληνίδων Βοστώνης

Το Λύκειο των Ελληνίδων είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1911 από την Καλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν, πρωτοπόρο του φεμινιστικού κινήματος και του εθελοντισμού στην Ελλάδα.

Προτάσσοντας στους καταστατικούς στόχους του την προάσπιση των δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών της γυναίκας αποτέλεσε πρωτοπόρο φορέα κοινωνικής δράσης, με δυναμική συμβολή στη χειραφέτηση των γυναικών και την παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, στην υγεία και την εργασία.

Παράλληλα, συνδέοντας εξαρχής τη δράση του με τη διατήρηση και την ανάδειξη των ελληνικών εθίμων και παραδόσεων ως μέρος της εθνικής κληρονομιάς, το Λύκειο των Ελληνίδων αναδείχθηκε σε πρότυπο σωματείο με καθοριστική συνεισφορά στην περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας.

Το έργο του στηρίζεται πάντα στην εθελοντική προσφορά των μελών του, που αποτελεί και την κινητήρια δύναμή του, και στις ευγενικές χορηγίες φυσικών προσώπων και εταιρειών.

Σήμερα το Λύκειο Ελληνίδων «ηγείται» ενός δικτύου που περιλαμβάνει 55 Παραρτήματα στην Ελλάδα και 14 Τμήματα ή Γραφεία στο εξωτερικό, όπου υπάρχει Ελληνισμός της Διασποράς, που διαπνέονται από τις ίδιες αρχές και αξίες και εργάζονται για τους ίδιους σκοπούς.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος