Εγκαίνια της Ελληνικής Παιδικής Βιβλιοθήκης Λονδίνου

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ελληνικής Παιδικής Βιβλιοθήκης Λονδίνου (Greek Children’s Library of London).

H Παιδική Βιβλιοθήκη έχει ως στόχο την ενίσχυση του έργου των παροικιακών σχολείων με δανεισμό νέων ελληνικών εκδόσεων, τη γνωριμία με το έργο σύγχρονων Ελλήνων και Κύπριων συγγραφέων και εικονογράφων, τη διοργάνωση δράσεων στα σχολεία με συμμετοχή Ελλήνων και Κύπριων δημιουργών, τη διοργάνωση σεμιναρίων για τους/τις εκπαιδευτικούς για την αξιοποίηση του παιδικού βιβλίου στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και τη διοργάνωση παρουσιάσεων, δράσεων αφήγησης και δημιουργικής γραφής.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί της παροικιακής εκπαίδευσης, γονείς και φίλοι-μέλη της βιβλιοθήκης, μαθητές και μαθήτριες. Χαιρετισμό απηύθυναν οι συντονίστριες εκπαίδευσης Λονδίνου, κα. Ειρήνη Βερώνη, από την Ελληνική Πρεσβεία και κα. Μαρία Λοή, από την Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή (ΚΕΑ) και η Δρ. Όλγα Φακατσέλη, Διευθύντρια του The Hellenic Hub και Διευθύντρια του Σχολείου της Αγίας Σοφίας, οι οποίες τόνισαν τη σημασία λειτουργίας μιας ελληνικής παιδικής βιβλιοθήκης στo Λονδίνο.

Εγκαίνια της Ελληνικής Παιδικής Βιβλιοθήκης Λονδίνου

Η κα. Γεωργία Καραντώνα, Διευθύντρια της Ελληνικής Παιδικής Βιβλιοθήκης Λονδίνου, παρουσίασε το έργο, τους στόχους της βιβλιοθήκης και το πρόγραμμα δανεισμού στα παροικιακά σχολεία και συζήτησε με τους/ τις εκπαιδευτικούς.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης και του The Hellenic Hub μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν την παρουσίαση του βιβλίου της διάσημης και πολυβραβευμένης συγγραφέα, Αργυρώς Πιπίνη «Όταν ο ήλιος πάει για ύπνο…» σε εικονογράφηση Ίριδας Σαμαρτζή που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης. Η συγγραφέας ανοίγοντας ‘το κουτί της έμπνευσής της’ μίλησε στα παιδιά για την ιδέα, το βίωμα, το αντικείμενο, τα ταξίδια, τον πίνακα ζωγραφικής, τα κατοικίδια και ό,τι αγαπά που γίνονται αφορμή να γράψει και να δημιουργήσει ιστορίες.

Η Ελληνική Παιδική Βιβλιοθήκη Λονδίνου σε ανάρτησή της στο facebook για την τελετή των εγκαινίων εκφράζει τις ευχαριστίες της στις εκπροσώπους των φορέων συνεργασίας και συγκεκριμένα, στην Καθηγήτρια Αγγελική Γιαννικοπούλου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στη Δρ. Μαρίνα Ροδοσθένους-Μπαλάφα, Πρόεδρο του τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας για την υποστήριξη και τη συνεργασία και στην Καθηγήτρια Τασούλα Τσιλιμένη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρο του Μουσείου Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας για την πρόθεσή της με αφορμή τα εγκαίνια να χαρίσει στην παιδική βιβλιοθήκη 50 βιβλία από την προσωπική της συλλογή και στη Διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή για το όμορφο βίντεο γεμάτο ευχές και θετική ενέργεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος