“Έφυγε” από τη ζωή ο ομογενής Peter Angelos, ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ Baltimore Orioles

“Έφυγε” από την ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο ομογενής επιχειρηματίας, δικηγόρος και ιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ Μπάλτιμορ Οριολς, Πίτερ Άγγελος (Peter Angelos), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Εθνικός Κήρυκας” που αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογενείας του.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν, ο Πίτερ Άγγελος «έφυγε ήσυχα», χωρίς να αναφέρεται ακριβής αιτιολογία, αν και είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που τον είχαν αναγκάσει να αποσυρθεί από τις επιχειρήσεις αλλά και εν γένει τη δημόσια δράση και παρουσία του.

Ο Πίτερ Άγγελος γεννήθηκε στο Πίτσμπουργκ στις 4 Ιουλίου 1929, από Έλληνες γονείς, οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ προκειμένου να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.  Σε πολύ μικρή ηλικία, υπεβλήθη σε μια δύσκολη εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας, από την οποία τελικά επέζησε. Η μητέρα του, αποφάσισε να αλλάξει το όνομά του σε Παναγιώτης (Peter), ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την Παναγία για το γεγονός ότι ανάρρωσε από αυτήν την περιπέτεια υγείας.

Όπως πολλά ελληνόπουλα της Διασποράς εκείνης της εποχής, ο Πίτερ Άγγελος μεγάλωσε μέσα στα εστιατόρια, αφού ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης ταβέρνας. Η πρώτη έντονη παρουσία στα κοινά της Βαλτιμόρης έγινε στα 30 του χρόνια, όταν εξελέγη δημοτικός σύμβουλος για μια τετραετή θητεία, ενώ αμέσως μετά έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος, χωρίς, ωστόσο, επιτυχία.

Παρ’ όλα αυτά, η αποκλειστική στροφή του στο νομικό κλάδο και η ανάπτυξη της ιδιωτικής εταιρείας του, η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή για τις δικαστικές νίκες που πέτυχε σε υποθέσεις που είχαν σχέση με παθήσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας αμιάντου, κατέστησε τον Πίτερ Άγγελο έναν πολύ ισχυρό επιχειρηματικό παράγοντα, ο οποίος το 1993 έγινε ιδιοκτήτης των Βaltimore Orioles.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας / Hellas Journal

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος