Δωρεάν μαθήματα Ελληνικών για ενήλικες ομογενείς στην περιοχή του Σικάγο

Μαθήματα Ελληνικών για ενήλικες ομογενείς των Μεσοδυτικών Πολιτειών, με στόχο τη βελτίωση των γνώσεων και των γλωσσικών δεξιοτήτων, ξεκινά τον προσεχή Σεπτέμβριο το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο. Τα μαθήματα θα γίνονται με παρακολούθηση μέσω διαδικτύου και δεν υπάρχει χρέωση. 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Γενικού Προξενείου που αναδημοσιεύει η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», ξεκίνησαν στις 7 Ιουνίου οι εγγραφές για ένα πρόγραμμα τρίμηνης διάρκειας,  το οποίο ξεκινά το Σεπτέμβριο, απευθύνεται αποκλειστικά σε ενηλίκους  και περιλαμβάνει δύο ωριαία μαθήματα ανά εβδομάδα. 

Τα μαθήματα διοργανώνουν σε συνεργασία το Γενικό  Προξενείο Σικάγο με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγο και το Εργαστήρι Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Η συνεργασία  μεταξύ των φορέων εγκαινιάστηκε τον προηγούμενο Φεβρουάριο, με ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για δασκάλους, που είχε διεξαχθεί επίσης διαδικτυακά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και είχε μεγάλη επιτυχία.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή «Εθνικός Κήρυξ»)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος