Δημιουργήθηκε “Ομάδα Ελληνίδων στη Διεθνή Διαιτησία (Greek Wiag)”

Έξι εξέχουσες προσωπικότητες της διεθνούς διαιτησίας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ιδρύσουν την Ομάδα Ελληνίδων στη Διεθνή Διαιτησία (the Greek Women in International Arbitration Group – Greek WIAG), με στόχο να φέρουν σε επαφή Ελληνίδες επαγγελματίες του τομέα αυτού απ’ όλο τον κόσμο, έμπειρες, νέες αλλά και επίδοξες, μέσω ενός υποστηρικτικού δικτύου προσφέροντάς τους επιπλέον ευκαιρίες να δικτυωθούν και να εκπαιδευθούν σε ένα διεθνές περιβάλλον.

Η Greek WIAG ιδρύθηκε από την Kάτια Γιαννακά – Σμαλλ (Katia Yannaca-Small), την Μαριλή Παραλίκα (Marily Paralika), την Αθηνά Φουσάρ Παπαευστρατίου (Athina Fouchard Papaefstratiou), τη Χριστίνα Χιουρέα (Christina Hiourea), τη Στέλλα Λεπτουργού (Stella Leptourgou) και την Αννα Μαντάκου (Anna Mantakou). Ξεκίνησε επίσημα κατά τη διάρκεια της δεύτερης διοργάνωσης των Ημερών Διαιτησίας της Αθήνας (Athens Arbitration Days), που διεξήχθη στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ πραγματοποίησε την πρώτη της συνάντηση το καλοκαίρι του 2023.

Τα μέλη περιλαμβάνουν πλέον πάνω από εξήντα πέντε επαγγελματίες ελληνικής καταγωγής, συμπεριλαμβανομένων νομικών συμβούλων σε ιδιωτικές εταιρείες και στο δημόσιο τομέα, εργαζομένων σε οργανισμούς διαιτησίας, διαιτητών και ακαδημαϊκών από τρεις ηπείρους.

Οι ευκαιρίες δικτύωσης και εκπαίδευσης που θα προσφέρει το Greek WIA θα υλοποιούνται μέσω εκδηλώσεων και κοινωνικών συγκεντρώσεων. Στην πρώτη θεματική εκδήλωση που οργάνωσε η ομάδα, η Ευανθία Κασιώρα και η Πόλυ Ευστρατιάδη, συνεργάτες της White and Case στο Παρίσι, συζήτησαν για την απόφαση Achmea του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα αποτελέσματά της, όπως εκφράζονται σε πρόσφατη απόφαση του ελληνικού Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι ένα διαιτητικό δικαστήριο σε συμβατική διαφορά δεν έχει δικαιοδοσία να επιλύει ζητήματα που άπτονται του Δικαίου της ΕΕ. Πρόσθετες εκδηλώσεις προγραμματίζονται για την Άνοιξη του 2024.

Το ιδρυτικό συμβούλιο της Greek WIAG περιλαμβάνει τις κάτωθι:
Αθηνά Φουσάρ Παπαευσταθίου, Διαιτητής, (Παρίσι)|
Χριστίνα Χιουρέα, Εταίρος και Συνεπικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Δικαστηρίων και Διαιτησίας, Foley Hoag (Νέα Υόρκη)
Στέλλα Λεπτουργού, Σύμβουλος, Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο ICC (Παρίσι)
Δρ Αννα Μαντάκου, Διαιτητής, Εταίρος του Δικηγορικού Γραφείου Μαντάκου – Δούγκα (Αθήνα)
Μαριλή Παραλίκα, Εταίρος και Επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Διαιτησίας, Fieldfisher (Παρίσι)
Κάτια Γιαννακά Σμαλλ, Ανώτερη Σύμβουλος Διεθνούς Διαιτησίας, Arnold & Porter (Ουάσινγκτον, D.C.) και Λέκτορας USC Gould School of Law (Λος Αντζελες).

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος