Διεθνείς σπουδές σε ελληνικά ΑΕΙ: διαδικτυακή εκδήλωση για την εξωστρέφεια των πανεπιστημίων στην Ελλάδα

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Study in Greece Virtual Fair: Διευρύνοντας τις Γέφυρες ανάμεσα στα Ελληνικά και τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια», διοργανώνουν στις 24 Ιανουαρίου, με αφορμή τη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαίδευσης, η Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Στόχος είναι να αναδειχτεί η εξωστρέφεια των ελληνικών πανεπιστημίων, όπου ήδη,
σύμφωνα με την ιστοσελίδα Study in Greece, διδάσκονται 140 τμήματα masters στην αγγλική γλώσσα, σε 24 διαφορετικά πανεπιστήμια που βρίσκονται σε 60 πόλεις – με επιπλέον bonus τις 260 ημέρες ηλιοφάνειας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές συνεργασίας ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων, τα δίκτυα Ελλήνων ακαδημαϊκών και επιστημόνων στις ΗΠΑ καθώς και οι δυνατότητες υποτροφιών και τα προγράμματα ανταλλαγής.

Αξίζει να αναφερθεί το Διεθνές Ακαδημαϊκό Πρόγραμμα Συνεργασίας (International Academic Partnership Program  / IAPP), προϊόν συνέργειας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης (Institute of International Education – IIE) που έχει στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των αμερικανικών και ελληνικών πανεπιστημίων. Ακόμα, θα παρουσιαστούν και οι νέες υπηρεσίες και λειτουργίες της πλατφόρμας Study in Greece, η οποία αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την προώθηση των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών πανεπιστημίων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνει και η παρουσίαση της Εικονικής Έκθεσης Study in Greece Virtual Fair, η οποία θα είναι προσβάσιμη όλο το 2022 μέσα από το σύνδεσμο https://event.lansera.io/SiG-VF/home.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στο πλαίσιο της έκθεσης και μέσα από ένα τρισδιάστατο ψηφιακό περιβάλλον, τα ελληνικά πανεπιστήμια θα παρέχουν πληροφορίες για τα διεθνή προγράμματά του, μέσα από ξεχωριστά, εικονικά περίπτερα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εκδήλωση και της προώθησης της εξωστρέφειας, πραγματοποιήθηκε χθες ενημερωτική συνάντηση Ελλήνων διδασκόντων σε δημόσια και ιδιωτικά Πανεπιστήμια που εδρεύουν στη Φλόριντα των ΗΠΑ με τον Χρήστο Μιχαλακέλη, επικεφαλής του Study in Greece υπό την οργανωτική μέριμνα του Λουκά Τσώκου, επικεφαλής του Ελληνικού Γενικού Προξενείου της Τάμπα, Φλόριντα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο οποίος έκανε αναφορά στις προωθητικές ενέργειες που αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών Πανεπιστημίων μέσω του Study in Greece.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι πρεσβειών, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, εκπρόσωποι των Δικτύων των Ελλήνων επιστημόνων κ.α.

Σημειώνεται, ότι σε αντίστοιχη ημερίδα που είχε παρουσιαστεί πέρσι στις 24 Ιανουαρίου με  θέμα «Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες ανάμεσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και τον Ελληνισμό της Διασποράς», επιφανείς Έλληνες της Διασποράς απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων και εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων είχαν παρουσιάσει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες για τους απόδημους Έλληνες στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε ζωντανή μετάδοση τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 στις 18:00 ώρα Ελλάδας, στον Σύνδεσμο
https://www.youtube.com/watch?v=ORoQiTx2yQo

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις συνεργασίες τους με ιδρύματα του εξωτερικού, τα ξενόγλωσσα προπτυχιακά – μεταπτυχιακά τμήματα και τα Summer Schools καθώς και γενικότερα για τις σπουδές στην Ελλάδα σε πέντε γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, κινεζικά, ρωσικά και ελληνικά) στην ιστοσελίδα
https://studyingreece.edu.gr/

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη με πληροφορίες και από την ιστοσελίδα Studyingreece

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος