Διάλεξη για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Μελβούρνης

Το Μουσείο Ολοκαυτώματος Μελβούρνης διοργανώνει διάλεξη του ιστορικού Δρος Leon Saltiel, με θέμα τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα, 24 Απριλίου, στο χώρο του Μουσείου.

Εμβαθύνοντας στην εξέλιξη των ακμαζουσών κοινοτήτων της εβραϊκής ζωής στην ελληνική πόλη για πάνω από δύο χιλιετίες, ο Δρ Saltiel θα επικεντρωθεί σε σημαντικές στιγμές, όπως η δημιουργία της στην αρχαιότητα, ο αντίκτυπος της Ιεράς Εξέτασης, η ενσωμάτωσή της στο ελληνικό Κράτος, το Ολοκαύτωμα και η ζωή των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη σήμερα.

Ο Δρ Leon Saltiel είναι ιστορικός που ειδικεύεται στις διώξεις των Εβραίων στην Ελλάδα. Οι δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν «Το Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις στον αντιεβραϊκό διωγμό, 1942-1943», το οποίο το 2021 κέρδισε το «Διεθνές Βραβείο Βιβλίου Yad Vashem για την Έρευνα σχετικά με το Ολοκαύτωμα», και «Μην με ξεχνάς: τρεις μητέρες γράφουν στους γιους τους από το γκέτο της Θεσσαλονίκης».

Ο Δρ Saltiel είναι επίσης μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Εβραϊκών Κοινοτήτων Ελλάδας και της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Διεθνή Συμμαχία Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Σήμερα υπηρετεί ως διευθυντής Διπλωματίας, αντιπρόσωπος στο γραφείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της UNESCO στη Γενεύη και συντονιστής για την Αντιμετώπιση του Αντισημιτισμού στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Κογκρέσο.

Η διάλεξη είναι ωριαία και θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα.

Πηγή: Νέος Κόςμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος