Διάλεξη-«Διασπορική παρουσία στις ελληνικές γειτονιές του μεταπολεμικού Σίδνεϊ»

Ο καθηγητής Γιώργος Κούβαρος, από το Πανεπιστήμιο Νέας Νότιας Ουαλίας, θα παρουσιάσει διάλεξη με τίτλο «Διασπορική παρουσία στις ελληνικές γειτονιές του μεταπολεμικού Σίδνεϊ», στο Ελληνικό Κέντρο της Μελβούρνης, την Πέμπτη,23 Μαρτίου 2023, στις 7:00μμ τοπική ώρα.

Η διάλεξη θα δοθεί στα αγγλικά και εντάσσεται στα Σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Η διάλεξη θα διερευνήσει πώς οι Έλληνες μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στο Σίδνεϊ κατά τη μεταπολεμική περίοδο επεδίωξαν να γίνουν ορατοί – στον εαυτό τους και στους άλλους. Συγκεκριμένα, θα επικεντρωθεί στον ρόλο που παίζει η ερασιτεχνική φωτογραφία όπως καθημερινά στιγμιότυπα, οικογενειακά πορτρέτα, φωτογραφίες γάμου και βάπτισης σε αυτή τη διαδικασία. Η διάλεξη θα ασχοληθεί με το ρόλο που διαδραματίζει η φωτογραφία και τι αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες αυτής της γενιάς Ελλήνων μεταναστών, όπως οι υλικές συνθήκες και συνήθειές τους, καθώς και το είδος της δουλειάς που έκαναν.

Ο Γιώργος Κούβαρος είναι καθηγητής Κινηματογραφικών Σπουδών στο Πενεπιστήμιο Νέας Νότιας Ουαλίας. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του είναι «The Old Greeks: Photography, Cinema, Migration» (University of Western Australia Press, 2018). Το 2020, του απονεμήθηκε επιχορήγηση από το Αυστραλιανό Ερευνητικό Συμβούλιο για το έργο «Remembering Sydney’s Post-war Greek Neighbourhoods, 1949-1972». Σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη της ΝΝΟ, Το Πανεπιστήμιο της ΝΝΟ και την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της ΝΝΟ, αυτή η επιχορήγηση διατέθηκε για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας του Ελληνοαυστραλιανού Αρχείου.

Είσοδος: Ελεύθερη

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος