Διαδικτυακό αφιέρωμα στον Αντώνη Σαμαράκη από την Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βουλγαρία

Με αφορμή την Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Φεβρουαρίου και την πρόσφατη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του σπουδαίου και πολυμεταφρασμένου Έλληνα συγγραφέα, Αντώνη Σαμαράκη, η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Βουλγαρία, σε συνεργασία με τον Τομέα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Σόφιας, το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φιλιππούπολης και τις εκδόσεις Ψυχογιός, διοργανώνουν διαδικτυακό αφιέρωμα στον Αντώνη Σαμαράκη, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, στις 18:00 (ώρα Ελλάδας) η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της σελίδας της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Facebook @GreeceInBulgaria: https://www.facebook.com/GreeceInBulgaria

Για τη «διαχρονική και βραδυφλεγή δράση της λογοτεχνίας του Αντώνη Σαμαράκη», θα μιλήσει η συγγραφέας, αρθρογράφος και συντονίστρια του λογοτεχνικού έργου του Αντώνη Σαμαράκη για τις εκδόσεις Ψυχογιός, Τέσυ Μπάιλα.

Για τα διηγήματα του Αντώνη Σαμαράκη “Το ποτάμι” και “Αρνούμαι”, θα μιλήσει η καθηγήτρια Velichka Grozdeva από το Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης.

Η καθηγήτρια Dragomira Valtcheva από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας θα μιλήσει για τη μεταφραστική πρόσληψη του έργου του Αντώνη Σαμαράκη στη Βουλγαρία.

Τέλος, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν αριστούχοι φοιτητές των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας των παραπάνω βουλγαρικών πανεπιστημίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική γλώσσα και θα ακολουθήσει μεταγλώττιση και ανάρτησή της στη σελίδα στο YouTube της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βουλγαρία και στη βουλγαρική γλώσσα.

Πηγή: Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σόφια

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος