Διαδικτυακή συνέντευξη του Γιάννη Χρυσουλάκη στο ομογενειακό τηλεοπτικό κανάλι HELLENIC TV του Λονδίνου

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Χρυσουλάκης παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στο ομογενειακό κανάλι HELLENIC TV του Λονδίνου, στην εκπομπή Πρόσωπα/Faces με τον δημοσιογράφο Βασίλη Παναγή, κατά την οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς στο 1ο  Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο που συνδιοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στις 15-17 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη. Εκτιμάται ότι θα το παρακολουθήσουν περισσότεροι από 30.000 γιατροί και απασχολούμενοι στον χώρο της Υγείας, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι ερευνητές και διακεκριμένοι επιστήμονες από όλον τον κόσμο, ενώ υπάρχει και δυνατότητα ψηφιακής παρακολούθησης και συμμετοχής.

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας, στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη πρωτοπόρων επιτευγμάτων της Ιατρικής και της Βιο-Ιατρικής και ο σχεδιασμός δράσεων για την προαγωγή και προστασία της Δημόσιας Υγείας. Κυρίως, όμως, η σφυρηλάτηση δεσμών των συμμετεχόντων και μία άνευ προηγουμένου διάδραση που θα οδηγήσει σε καινοτόμες συνέργειες των ελληνικής καταγωγής επιστημόνων μεταξύ τους, αλλά και με το μητροπολιτικό κέντρο, με ουσιαστικό στόχο την πολυεπίπεδη δικτύωση των Ελλήνων ανά τον κόσμο.

Ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε, επίσης, στο παράλληλο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα πλαισιώνουν το Συνέδριο, καθώς και στη φιλοξενία σε συνεργασία με τη ΧΑΝΘ, 60 νέων ομογενών από την Αυστραλία. Οι νέες και οι νέοι ομογενείς θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Συνεδρίου και θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε προγράμματα εκμάθησης γλώσσας, ελληνικού πολιτισμού και ιστορίας, ενώ θα επισκεφθούν σημαντικούς πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Βόρειας Ελλάδας.

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος