Διαδικτυακή ξενάγηση στο σπίτι της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας

Διαδικτυακή ξενάγηση στο σπίτι της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες, διοργανώνει την Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 12:00 μ.μ., το Κέντρο Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κολεγίου του Κουίνς σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Stony Brook University.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της ομογένειας για την 202η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Οι φοιτητές των δυο Πανεπιστημίων αλλά και η ομογένεια, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη ζωή και το έργο της μεγάλης ηρωίδας από τον κ. Παύλο Δεμερτζή – Μπούμπουλη, ο οποίος είναι απόγονος έκτης γενεάς της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας.

Ο τίτλος της παρουσίασης είναι “Η ζωή και το έργο της ηρωίδας Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Περιήγηση στο Μουσείο Μπουμπουλίνα”. Ο Παύλος Δεμερτζής-Μπουμπούλης, πρόεδρος του Μουσείου, παρουσιάζει τη ζωή και τη δράση της διάσημης προγόνου του, Ναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού, Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μιας εικονικής περιήγησης στο ιστορικό σπίτι της ηρωίδας.

Το Μουσείο ιδρύθηκε το 1991, μετράει τρεις αιώνες ζωής και είναι ανοιχτό στο κοινό. Ειναι αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση και τη ζωή της Ελληνίδας ηρωίδας που μέχρι πρόσφατα διατηρούσε τον τίτλο της πρώτης και μοναδικής γυναίκας στην παγκόσμια ναυτική ιστορία που κατείχε τον τίτλο του Ναυάρχου. Το αρχοντικό αποτελεί σήμερα εθνικό μνημείο, αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας.

Η διαδικτυακή ξενάγηση είναι ελευθερη για το κοινό αλλά ειναι απαραίτητη η προεγγραφή για την πρόσβαση στο online zoom lecture-tour.

Για την εγγραφή σας πατήστε εδώ: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZEuc-upqDgiEtxoYoNpAjS2X80cZ-ZmKSRg.

Πηγή: Αναμνήσεις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος