Διαδικτυακή εκδήλωση- «12.000 τόποι: Ο ελληνικός πολιτισμός στον χάρτη του SearchCulture.gr»

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), σας προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση “12.000 τόποι: Ο ελληνικός πολιτισμός στον χάρτη του SearchCulture.gr” που διοργανώνει την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 (14.00 – 16.00).

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην πολιτιστική γεωγραφία. Μέσα από παρουσιάσεις και σενάρια χρήσης θα παρουσιαστεί η νέα έκδοση του Εθνικού Συσσωρευτή Ψηφιακού Πολιτιστικού Περιεχομένου SearchCulture.gr, η οποία είναι εμπλουτισμένη με γεωχωρικά δεδομένα.

Αξιοποιώντας τη γεωγραφική πληροφορία που συνοδεύει τα τεκμήρια, το ΕΚΤ συγκέντρωσε 12.000 τόπους που συνδέονται με τον ελληνικό πολιτισμό, με περισσότερα από 550.000 τεκμήρια να έχουν εμπλουτιστεί με γεωτοποθεσία.

Η εκδήλωση απευθύνεται, κυρίως, στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά μπορεί να ενδιαφέρει και τον πολίτη- ιστοριοδίφη, τον ερασιτέχνη ιστορικό και τον ερευνητή. Για την εκπαίδευση, θα αναδειχθεί πώς οι διαδραστικοί χάρτες πλοήγησης του SearchCulture.gr μπορούν να αποτελέσουν ευέλικτα εργαλεία χωρικής και χρονικής ανάλυσης ενδυναμώνοντας τη μετασχηματιστική και βιωματική μάθηση και να αξιοποιηθούν σε σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές που ενσωματώνουν την ψηφιακή αφήγηση.

To webinar θα πραγματοποιηθεί μέσω zoom, στην ελληνική γλώσσα. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στη διεύθυνση searchculture@ekt.gr.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος