Δεκαπενταύγουστος με τη Φωνή της Ελλάδας

Η Φωνή της Ελλάδας γιορτάζει τον Δεκαπενταύγουστο, με ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, αφιερωμένο στους Έλληνες του Κόσμου.

Κάθε Παναγιά έχει τον τόπο της, την ιστορία και τα τραγούδια της και η Φωνή της Ελλάδας ανοίγει το πρόγραμμά της, ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, στις 6 το πρωί, με την εκπομπή «Οι Παναγιές του Αιγαίου», τα μικρά ξωκλήσια, που συναντάς σε κάθε νησί, το καθένα με το δικό του χρώμα, που είναι αφιερωμένα στην Παναγία. Σε ένα τέτοιο ξωκλήσι, ο Θωμάς Σίδερης συνάντησε την Κυρά της Κινάρου, σε μια συγκλονιστική αφήγηση, της οποίας ο απόηχος ταξιδεύει καταμεσίς του πελάγου.

Στις 07:00, ώρα Ελλάδας, και στην εκπομπή «Στους Ορίζοντες των Τραγουδιών», η Μαρία Ρεμπούτσικα επιλέγει τραγούδια, Ελλήνων δημιουργών της έντεχνης και λαϊκής μουσικής, για τους οποίους η Παναγία αποτέλεσε πηγή έμπνευσης.

Στις 08:00 το πρωί, η Φωνή της Ελλάδας θα συνδεθεί με τον ιερό ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Τήνο, για να μεταδώσει απευθείας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου, ξεκινώντας με την Αρχιερατική Λειτουργία στον ναό της Μεγαλόχαρης και τις τιμές στους πεσόντες του τορπιλισμού της Έλλης. Τη μετάδοση θα κάνει ο δημοσιογράφος της Φωνής της Ελλάδας, Θωμάς Σίδερης.

Στις 13:00, ο δημοσιογράφος Προκόπης Αγγελόπουλος από το στούντιο, θα συνομιλήσει με τον Θωμά Σίδερη στην Τήνο και στη συνέχεια, θα ανοίξει πανιά για τα ιερά προσκυνήματα σε Παναγίες της Ελλάδας και του Κόσμου (Παναγία Σουμελά, Αρχιεπισκοπή Αλεξανδρείας, Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας κλπ), που θα γιορτάζουν από νωρίς το πρωί, στο πλαίσιο της εκπομπής «Πάρε τον Χρόνο σου», μέχρι τις 15.00 ώρα Ελλάδας.

Τη σκυτάλη παίρνει η Μαρία Κουτσιμπύρη, με την εκπομπή «Τα Ξωτικά της Παράδοσης», με αυθεντικές εκτελέσεις παραδοσιακών σκοπών του γλεντιού, μέσα από το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Ακολουθεί, στις 16:05, η εκπομπή στην αγγλική γλώσσα, “Greek Music Express”. Από την Παναγιά την Ανωγειανή μέχρι την Παναγιά τη Γρηγορούσα κι από την Παναγιά τη Σικελιά στην Παναγιά Γαλατζανή, το ελληνικό τραγούδι τιμά διαχρονικά, με τον δικό του μοναδικό και μελωδικό τρόπο, τη Θεοτόκο Μαρία. Το Greek Music Express του Δεκαπενταύγουστου ταξιδεύει στις πολλαπλές μουσικές αναφορές στην Παναγία – αναφορές παράκλησης αλλά και εξύμνησης της αγάπης και του έρωτα και του ονείρου. «Παναγιά μου εγώ παιδί τρελό ακόμα / τα όνειρά μου νερό θολό από το χώμα».

Στις 17:00, στην εκπομπή «Καλές Θάλασσες», ο Αντώνης Καραγιαννάκης παρουσιάζει ένα ειδικό δίωρο αφιέρωμα στους Έλληνες ναυτικούς που ταξιδεύουν στις θάλασσες του Κόσμου, από τα πανηγύρια του τόπου μας.

Στις 19:00, ο Γιάννης Παπουτσάκης, στην εκπομπή «Ταξιδεύοντας με Φως Ελληνικό», έχει ετοιμάσει το αφιέρωμα «Η Παναγία στην Ποίηση και το Τραγούδι».

Από το αρχείο της Φωνής της Ελλάδας, στις 20:00, ένα δίωρο πανόραμα μουσικής απ’ όλο τον κόσμο, με κύριο άξονα τη θρησκευτική μουσική. Παραδοσιακές μελωδίες του Αιγαίου, πολυφωνικά τραγούδια από τη Γεωργία και την Αφρική, θρησκευτικοί ύμνοι από τους ινδιάνους των Άνδεων, γκόσπελ, φωνητική μουσική του 1ου, του 3ου και του 6ου π.Χ. αιώνα, από την κεντρική Ευρώπη, ξεχωριστές μελωδίες από τη Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη, καθώς και δημιουργίες του Αντόνιο Βιβάλντι και του Μίκη Θεοδωράκη, συνδυάζει περίτεχνα ο Γιάννης Σπυρόπουλος, στην εκπομπή «Φυσάει ο Μπάτης, Φυσάει το Κύμα».

Από το αρχείο της ΕΡΤ, και μετά από επιθυμία των Ελλήνων ομογενών, η Φωνή της Ελλάδας θα μεταδώσει την εκπομπή «Μουσικό Κουτί, αφιέρωμα στον Νίκο Ξυδάκη».

Το 24ωρο Αφιέρωμα στον Δεκαπενταύγουστο θα κλείσει με την εκπομπή του Άγγελου Σταθόπουλου «Τα Καφενείο της Φωνής», με καλεσμένη την ερμηνεύτρια και ηθοποιό, Ελένη Ροδά, που θα μιλήσει για τη συνεργασία της με τον Μάνο Λοίζο και τον Αλέξη Δαμιανό, τον Γιώργο Ζαμπέτα και άλλες συνεργασίες της.

Ακρόαση της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαδικτυακά από το ertecho.gr (τη μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της Ε.ΡΑ)

Στην Ελλάδα, από τις τηλεοράσεις, στα ραδιοφωνικά κανάλια που αποθηκεύονται αυτόματα στη λίστα των σταθμών, με την ένδειξη «Voice of Greece».

Tην ίδια, ακριβώς, δυνατότητα έχουν και οι ακροατές στην Κύπρο, μέσα από τις ψηφιακές συχνότητες των τηλεοράσεών τους.

Σε όλες τις smart τηλεοράσεις, τα smartphones, τα τάμπλετ και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε όλο τον Κόσμο, μέσω της εφαρμογής ERTflix.

Στα ψηφιακά ραδιόφωνα με την τεχνολογία DAB+, στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα.

Δορυφορικά, στην Ευρώπη από τους δορυφόρους Hotbird,13° E και HellasSat4,39 ° E. και στην Αφρική από το δορυφόρο Hellas Sat 3, 39 °E.

Σε πλατφόρμες διαδικτυακού ραδιοφώνου όπως TuneIn (Global), MyTuner (Global), Radioline (France/Global), RadioSure (Global), Phonostar (Germany), Radio Garden (Global).

Deezer : Η «Φωνή της Ελλάδας» συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που η Deezer έχει LiveRadio: Αμερική, Βραζιλία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ισραήλ, Νότια Αφρική. Σε αυτές τις χώρες ακούγεται η «Φωνή της Ελλάδας» και στα αυτοκίνητα μέσω Deezer σε Android Auto και Apple CarPlay.

Στη Γερμανία μέσω της πλατφόρμας MagentaTv στις τηλεοράσεις.

Στην Ελβετία μέσω της πλατφόρμας Swisscom στις τηλεοράσεις.

Στην εφαρμογή της Φωνής της Ελλάδας για κινητά Android και στο play store της google και για iphone στο apple store.

Στοιχεία επικοινωνίας της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τηλέφωνα: 210 6066815 – 210 6066816 – 210 6066238 e-mail: thevoiceofgreece@ert.gr Facebook: Η Φωνή Της Ελλάδας-voiceofgreece-ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος