Αυστραλοί βουλευτές τιμούν τους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς βετεράνους στη Λήμνο

Στεφάνι στη μνήμη των ΑΝΖΑCs, των βετεράνων Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, κατέθεσαν  στο κοινοπολιτειακό νεκροταφείο του χωριού Πορτιανού στη Λήμνο οι ομοσπονδιακοί βουλευτές από την Αυστραλία, Sophie Cotsis, Steve Georganas και Michael McCormack. 

Οι τρεις κοινοβουλευτικοί  βρέθηκαν στη Λήμνο προ ημερών, στο πλαίσιο της παρουσίασης του «Anzac Digital Tourism Scenarios – Digital Routes of Historical Tourism in Lemnos», σύμφωνα με ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος». Επίσης, οι ίδιοι επισκέφτηκαν τοπόσημα του νησιού, ενώ διοργανώθηκε προς τιμήν τους και βραδιά στην οποία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα τοπικά προϊόντα, καθώς και την τοπική κουλτούρα, όπως παρουσιάστηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τσιμανδρίων, Λήμνου.

Όπως αναφέρει ο «Νέος Κόσμος»,  ο Σύλλογος «The Lemnos’ Friends of Anzac», σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία Aegean Solutions AE, πραγματοποίησε πρόσφατα την παρουσίαση του έργου «Anzac Digital Tourism Scenarios- Digital Routes of Historical Tourism in Lemnos».

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ – Ε.Π. Βόρειο Αιγαίο, και δικαιούχος της ενταγμένης πράξης είναι ο Δήμος Λήμνου. Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας, οι τοπικές Αρχές, καθώς και αντιπροσωπεία βουλευτών της ΠαΔΕΕ από την Αυστραλία και τον Καναδά.

Το «Anzac Digital Tourism Scenarios- Digital Routes of Historical Tourism in Lemnos», αποτελεί το πρώτο δρώμενο στην ελληνική επικράτεια στον τομέα του ιστορικού τουρισμού που αξιοποιεί την  επαυξημένη κα εικονική πραγματικότητα καθώς και την τρισδιάστατη ανάπτυξη. 

  • (Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: «Νέος Κόσμος»)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος