Αυστραλία: Τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί το ελληνικό φεστιβάλ “Πανηγύρι”

Το Ελληνικό Φεστιβάλ «Πανηγύρι», το οποίο αποτελεί το μακροβιότερο Φεστιβάλ της Αυστραλίας, επιστρέφει για ακόμη μία χρονιά στο Musgrave Park του Μπρισμπέϊν τον Μάιο, και υπόσχεται να προσφέρει στους επισκέπτες μία εμπειρία γεμάτη μουσική, χορό, και φυσικά γεύσεις και αρώματα από Ελλάδα. Οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου και στον περίβολο της Ελληνικής Λέσχης (Greek Club).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας “Νέος Κόσμος” το Φεστιβάλ, που τα τελευταία χρόνια είναι διήμερο, θα περιλαμβάνει επιδείξεις μαγειρικής, παρουσιάσεις που αντανακλούν τον ελληνικό πολιτισμό, καθώς και ζωντανή μουσική και παραστάσεις παραδοσιακών χορών, προσφέροντας μια πλούσια εμπειρία που έχει σκοπό να ενώσει τους επισκέπτες με την παράδοση και την κουλτούρα της Ελλάδας.

Για περισσότερα από 40 χρόνια, το «Πανηγύρι» αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση στο πολιτιστικό ημερολόγιο του Κουίνσλαντ, ενώ φέτος θα περιλαμβάνει μία σειρά από περίπτερα, όπου επισκέπτες όλων των ηλικιών αλλά και κάθε πολιτισμικού υποβάθρου θα μπορούν να απολαύσουν μία ποικιλία παραδοσιακών πιάτων και γλυκισμάτων μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι έντεκα διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας. Μία σειρά παιδικών δραστηριοτήτων, έχει προγραμματιστεί για να κρατήσει απασχολημένους και τους νεαρούς επισκέπτες, από τις 11πμ έως τη 1μμ, προσφέροντας τους την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη φύση μέσα από διασκεδαστικούς τρόπους όπως είναι η φύτευση σπόρων και η διακόσμηση γλάστρας.

΄Όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από την εκδήλωση θα διανεμηθούν στους πολυάριθμους ελληνικούς συλλόγους που βασίζονται σε αυτό ως κύρια πηγή ενίσχυσης των κοινοτικών ομάδων και των φιλανθρωπικών οργανώσεών τους, μέσω της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας-Ενορίας Αγίου Γεωργίου.

Η ιδέα του επιτυχημένου θεσμού ξεκίνησε το 1976 από ένα κυριακάτικο πικ νικ στο πάρκο, που οργάνωσε μια ομάδα παθιασμένων με τις ελληνικές παραδόσεις Ελληνοαυστραλών του Μπρισμπέϊν. Από τότε το «Πανηγύρι» έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας και ένα μάθημα για τον ελληνικό τρόπο ζωής, όπου το φαγητό συνδέεται στενά με την οικογένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ προσελκύει κάθε χρόνο περίπου 50.000 άτομα.

Πηγή: neoskosmos

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος