Αυστραλία: Επανεξελέγη ο ομογενής Κώστας Βατσκαλής δήμαρχος του Ντάργουϊν

Ο ομογενής Κώστας Βατσκαλής κέρδισε και δεύτερη θητεία ως δήμαρχος του Ντάργουϊν στην Αυστραλία. Στο Ντάργουιν σήμερα ζουν περίπου 10.000 Έλληνες που αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού της πόλης και στην πλειονότητά τους είναι Καλύμνιοι, με τους πρώτους να καταφτάνουν στην περιοχή το 1876.

Ο Κώστας Βατσκαλής, υπήρξε, πριν τη θητεία του ως δήμαρχος, υπερυπουργός στη Northern Territory κατέχοντας τα ακόλουθα έξι χαρτοφυλάκια: Υγείας, Οικογένειας και Παιδιών, Πρωτογενούς Βιομηχανίας, Αλιείας, Ορυκτού Πλούτου και Ενέργειας. Στη διάρκεια της πολιτικής διαδρομής του ως βουλευτής και υπουργός είχε αναλάβει σχεδόν όλους τους υπουργικούς θώκους και ανήκει σε εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις των ομογενών πολιτικών που δεν έχουν γεννηθεί στη χώρα υποδοχής τους.

Ο Κώστας Βατσκαλής γεννήθηκε το 1957 στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς από Ηπειρώτες γονείς. Ο πατέρας του καταγόταν από το χωριό Πυρσόγιαννη των Ιωαννίνων. Ηταν χτίστης που πήγε στην Κεφαλλονιά μετά τους καταστροφικούς σεισμούς για να εργαστεί στην ανοικοδόμησή του νησιού. Ο ίδιος μεγάλωσε στην Αθήνα, στις γειτονιές της Πετρούπολης, και σπούδασε Δημόσια Υγεία στα ΚΑΤΕΕ (Κέντρα Ανωτέρας Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαιδεύσεως) του Αιγάλεω. Το 1983, γνώρισε και παντρεύτηκε την Αυστραλή Λίντα και εγκαταστάθηκε έκτοτε στην Αυστραλία με πρώτο σταθμό το Περθ, όπου σπούδασε Δημόσια Υγεία στο Πανεπιστήμιο Curtin και στη συνέχεια, μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Μέρντοκ. Από το 1990 εγκαταστάθηκε στο Ντάργουϊν όπου διορίστηκε διευθυντής στην υπηρεσία Δημόσιας Υγείας. Με την άφιξη του στην Αυστραλία, ενεπλάκη με τα πολιτικά ως μέλος του Αυστραλιανού Εργατικού Κόμματος, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε ενεργά με την ελληνική παροικία. Για χρόνια έκανε ανταποκρίσεις στην ελληνική γλώσσα στο ραδιόφωνο της SBS ενώ έγραψε και για την εφημερίδα “Νέος Κόσμος”.

Το 2001 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στην περιφέρεια Καζαρίνα, την οποία κατείχε παραδοσιακά το αντίπαλο Φιλελεύθερο Κόμμα επί 27 χρόνια και την κέρδισε με το 55% των ψήφων, αν και οι δημοσκοπήσεις δεν του έδιναν καμία ελπίδα. Στις εκλογές του 2005 ανέβασε το ποσοστό του στο 68,5% και το 2008 διατήρησε την έδρα του με 64%! Σήμερα επανεξελέγη για δεύτερη θητεία δήμαρχος του Ντάργουϊν.

Πηγή: neoskosmos, facebook

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος