Αυστραλία: Δωρεάν μαθήματα τεχνολογίας για ηλικιωμένους ομογενείς

Δωρεάν μαθήματα εξοικείωσης με την ψηφιακή τεχνολογία, προς τους ηλικιωμένους ομογενείς της Αυστραλίας, προσφέρονται στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος ‘Be Connected’ και του ιδρύματος ‘Good Things Foundation’.

Τα μαθήματα, εξαιτίας του νέου λοκντάουν στη Μελβούρνη, παραδίδονται εξ αποστάσεως από την Χριστίνα Νταλιάνη, συντονίστρια του προγράμματος στην πολιτεία της Βικτώριας, για την ελληνική γλώσσα.

Η κα Νταλιάνη μιλώντας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Διονυσόπουλος, τόνισε πως στόχος των μαθημάτων είναι να μπορέσουν όλοι να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία.

«Αυτή την περίοδο οι άνθρωποι έχουν απόλυτη ανάγκη να επικοινωνούν με τους δικούς τους, με όποιο μέσο διαθέτουν», εξήγησε.

“Αυτό που θέλουμε είναι να μπορούν να μιλήσουν με βιντεοκλήση, αλλά και να μπαίνουν στο ίντερνετ, να διασκεδάζουν στο youtube, να κάνουν όμως και χρηστικά πράγματα, όπως να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους ή να κάνουν τα ψώνια τους”.

“Είναι δύσκολο γιατί κάποιος που δεν ξέρει ούτε τα βασικά, ακόμη και να μπει στο μάθημα δυσκολεύεται. Τελικά όμως όλοι τα καταφέρνουν¨”, υπογράμμισε η κα Νταλιάνη, σημειώνοντας πως η μεγαλύτερη σε ηλικία μαθήτρια της η οποία αποφοίτησε πριν λίγο καιρό, είναι 94 ετών, ενώ ο μεγαλύτερος μαθητής της αυτή τη στιγμή είναι 87 ετών.

“Είναι ένας καινούριος κόσμος γι΄ αυτούς τους ανθρώπους που όμως τον έχουν τόσο ανάγκη”, συμπλήρωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος