Αυστραλία: Αναγνώριση φοιτητών ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο La Trobe

Πρόσφατα, η Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου La Trobe πραγματοποίησε την ετήσια Τελετή Απονομής Βραβείων στους φοιτητές της.

Μεταξύ των βραβευθέντων για το 2024, ήταν και πἐντε φοιτήτριες της Ελληνικής γλώσσας. Τα Βραβεία Βασιλογιάννη για την Αριστεία στις Ελληνικές Σπουδές, που έχουν θεσμοθετηθεί εξαιτίας της γενναιοδωρίας του ευεργέτη του Προγράμματος, αείμνηστου κ. Αναστασίου Βασιλογιάννη, έλαβαν η Angelina Pino (πρώτο έτος Αρχαρίων), η Tilly Snowdon (δεύτερο έτος Μέσων), η Μιχαέλα Τοσούνη (πρώτο έτος Προχωρημένων) και η Σοφία Κυριακίδη (δεύτερο έτος Προχωρημένων).

Οι φοιτήτριες αυτές επέδειξαν ιδιαίτερη αφοσίωση στα μαθήματά τους που αντικατοπτρίζεται στα υψηλά αποτελέσματά τους στα Ελληνικά.

Το Βραβείο Αριστείας Ζάγκαλη στις Ελληνικές Σπουδές (συγκεκριμένα στο μάθημα Greek 6) έλαβε η Έλενα Σιμοπούλου, μία από τις έμπειρες δίγλωσσες ομιλήτριές μας που ενσαρκώνει τα ιδανικά που υποστήριζε όλη του τη ζωή ο αείμνηστος κ. Γιώργος Ζάγκαλης, στο όραμά του για μια πλούσια, πολυπολιτισμική και πολύγλωσση Αυστραλία.

Η Δρ Σταυρούλα Νικολούδη, υπεύθυνη του Προγράμματος Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο La Trobe, δηλώνει υπερήφανη και εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους.

Αυτή η είδηση μπορεί να ενθαρρύνει και άλλους/ες να πάρουν το μάθημα των Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο La Trobe, το μοναδικό πανεπιστήμιο στην Πολιτεία της Βικτώριας που προσφέρει μαθήματα Ελληνικής γλώσσας. Το να μάθει κανείς Ελληνικά, για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους, είναι ένα ταξίδι που αξίζει!

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος