Αρχίζει το 39ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ

Την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 πραγματοποιείται η επίσημη έναρξη του 39ου Ελληνικού Φεστιβάλ του Σίδνεϋ που διοργανώνει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Νέας Νοτίου Ουαλίας.
Φέτος, παρά την πανδημία, το φεστιβάλ περιλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερο σε αριθμό εκδηλώσεων που θα καλύψουν σχεδόν το σύνολο του έτους, ενώ θα πραγματοποιηθεί και το καθιερωμένο γλέντι το οποίο θα λάβει χώρα στην περιοχή Χάντερ. Εκτιμάται μάλιστα ότι η εκδήλωση εκεί θα φέρει πιο κοντά στο Φεστιβάλ τους ομογενείς του Newcastle, του Central Coast και άλλων παραπλήσιων περιοχών, που λόγω απόστασης αδυνατούσαν να έρχονται κάθε χρόνο στο κέντρο του Σίδνεϊ.

Αρχίζει το 39ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ
Στο γλέντι του Χάντερ θα τραγουδήσει ο ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης, ο οποίος για άλλη μια χρονιά επισκέπτεται την Αυστραλία.

Στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η παρουσίαση του έργου του Νικολάου Μάντζαρου «Ύμνος εις την ελευθερίαν», η συζήτηση «Γέφυρα πάνω από το Αιγαίο» με θέμα τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, η παράσταση «Παπαφλέσσας» από το Θέατρο Τέχνης Αυστραλίας, το καθιερωμένο Φεστιβάλ Ελληνοαυστραλών Συγγραφέων καθώς και συναυλία αφιέρωμα στον κρητικό λυράρη Κώστα Μουντάκη που φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον θάνατό του και 50 χρόνια από τον ερχομό του στην Αυστραλία. Θεωρείται ότι είναι ο πρώτος κρητικός καλλιτέχνης που μετανάστευσε στην Αυστραλιανή ήπειρο.

Αρχίζει το 39ο Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ

«Η ίδρυση του νεοελληνικού κράτους και ο αγώνας κατά των Οθωμανών επιτεύχθηκε με τις θυσίες του ελληνικού λαού και την βοήθεια των Φιλελλήνων. Για να γιορτάσουμε την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης, έχουμε συγκροτήσει ειδική Επιτροπή για να συντονίσει αυτές ειδικά τις εκδηλώσεις, που θα αποτίουν φόρο τιμής στον ανεξαρτησιακό αγώνα», αναφέρει στο μήνυμά του για το Φεστιβάλ ο πρόεδρος της Κοινότητα κ. Χάρης Δανάλης.

«Είναι λυπηρό που ο κόσμος των Τεχνών επλήγη πάρα πολύ από την πανδημία κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή όμως είναι ενθαρρυντικό που βλέπουμε τις ισχυρές αντοχές και την επιμονή των δημιουργών. Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε και πάλι να ενισχύσουμε τους καλλιτέχνες και τον πολιτισμό ευρύτερα», αναφέρει στο δικό της μήνυμα η πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπή του Φεστιβάλ και αντιπρόεδρος της Κοινότητας κυρία Ουρανία Καρτέρη.

Το πλήρες πρόγραμμα θα καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα www.greekfestivalofsydney.com.au
Πηγή: SBS/greek – Facebook

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος