«Ανοίγει» στα Ελληνόπουλα της Λατινικής Αμερικής η ψηφιακή πλατφόρμα «staellinika»

Η ψηφιακή πλατφόρμα «staellinika» για τους  Έλληνες της Διασποράς θα …μιλάει πλέον και  ισπανικά και πορτογαλικά,  ώστε να είναι πλέον προσιτή και στα Ελληνόπουλα της Λατινικής Αμερικής. Το γεγονός ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης μιλώντας στο Μοντεβιδέο κατά την έναρξη της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης των Ελλήνων της Νοτίου Αμερικής.

«Ανοίγει» στα Ελληνόπουλα της Λατινικής Αμερικής η ψηφιακή πλατφόρμα «staellinika»

Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση λαμβάνει χώρα στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Μπουένος Άιρες, Ιωσήφ. Συμμετέχουν εκπρόσωποι από σχεδόν 50 Ελληνικές Κοινότητες χωρών της Νοτίου Αμερικής, αλλά και αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων που αποτελείται από τους τους βουλευτές Μάξιμο Χαρακόπουλο, Στάθη Κωνσταντινίδη, Μαρία Κεφάλα και Δημήτρη Βαγενά, καθώς και τον ο γενικό γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη. 

Σημειώνοντας ότι το νήμα που ενώνει στους ομογενείς της συγκεκριμένης περιοχής με την πατρίδα γίνεται πλέον ισχυρότερο με γέφυρα την ελληνική γλώσσα, ο κ. Κατσανιώτης αποκάλυψε πως, με τον εμπλουτισμό της με τις δύο γλώσσες, η πλατφόρμα θα απευθύνεται εφεξής σε σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άτομα. Παράλληλα, όπως είπε, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αξιοποιήσουν τον πλούτο της ελληνικής Ιστορίας και της Μυθολογίας, για να διδάσκουν τη γλώσσα μας με τρόπο εύληπτο και ευχάριστο.

Η πλατφόρμα  «staellinika» αποτελεί ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο ψηφιακό εργαλείο εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας προσαρμοσμένο στις ανάγκες των νέων της Διασποράς, το οποίο δημιουργήθηκε με τη  συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Επίσης  κ. Κατσανιώτης ανακοίνωσε πως τα προγράμματα φιλοξενίας νέων της Διασποράς στην Ελλάδα ξεκινούν και πάλι από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών παρουσίασε επίσης τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες των διπλωματικών αρχών, όπως το Μητρώο Πολιτών, τον Εικονικό Βοηθό, το “MyConsulLive” κ.α. που διευκολύνουν τις συναλλαγές των Απόδημων Ελλήνων με την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση, σημειώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η κατασκευή νέου ψηφιακού χώρου για τη Διασπορά. 

Η ελληνική αποστολή κατά την παραμονή της στην Ουρουγουάη, είχε συναντήσεις με τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού της Ουρουγουάης, Nancy Nunez Soler και Silvana Perez Bonavita καθώς και με τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Diego Reyes.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη πηγή Ανδρέας Κατσανιώτης, Panhellenic Post)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος