Ανοίγει ο διάλογος για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελληνική Παροικία της Αυστραλίας

Ανοίγει ο διάλογος για την ενδοοικογενειακή βία στην ελληνική παροικία της Αυστραλίας, μέσα από ένα κατατοπιστικό σεμινάριο που διοργανώνει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, σε συνεργασία με την οργάνωση White Ribbon, στις 24 Αυγούστου.

Η βασική ομιλήτρια στην εκδήλωση είναι η Simone O’Brien, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, που παρ’ ολίγο να χάσει τη ζωή της το 2012, όταν ο σύντροφός της τής επιτέθηκε μ’ ένα μπαστούνι του baseball. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, η κα O’Brien θα περιγράψει όλα τα στάδια της βίαιης σχέσης της που οδήγησαν στην κορύφωση και τον παρ’ ολίγο θάνατό της.

Η ομογενής Penny Marangos, μέλος της επιτροπής Βικτώριας της White Ribbon, πρότεινε τη συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της παροικίας μας για τη σοβαρή κρίση της ενδοοικογενειακής βίας.

Η ίδια συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την οργάνωση White Ribbon στην Αυστραλία, η οποία αναπτύσσει στρατηγικές στο επίπεδο της πρωτογενούς πρόληψης της βίας που εκδηλώνεται μέσα στην οικογένεια. Δηλαδή, με δράσεις στα σχολεία και τις οικογένειες φιλοδοξεί να «σπάσει» τα στερεότυπα που επικρατούν, και, κατ’ επέκταση, τον φαύλο κύκλο της βίας που σκοτώνει μία γυναίκα στην Αυστραλία κάθε εβδομάδα.

H Penny Marangos είναι, επίσης, οργανώτρια επιμορφωτικών δράσεων για ενήλικες και εστιάζει κυρίως στα θέματα που αφορούν την προώθηση των γυναικών σε ηγετικούς ρόλους και την υπεράσπιση των γυναικείων ζητημάτων.

Ο οργανισμός White Ribbon, όπως εξηγεί η κα Marangos στην ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος, εστιάζει βασικά στην πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας.

«Μέσα από στρατηγικές που αναπτύσσουμε μέσα στην κοινωνία, προσπαθούμε να επηρεάσουμε τους ανθρώπους να αλλάξουν τη νοοτροπία και την αντίληψη που έχουν για τον εαυτό τους και τον ρόλο τους μέσα στην κοινωνία».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μία γυναίκα την εβδομάδα χάνει τη ζωή της στα χέρια του συντρόφου της ή του πρώην τα συντρόφου της στην Αυστραλία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο μέσω livestreaming στο Facebook: https://fb.me/e/XrRz2QiU ή να δηλώσετε συμμμετοχή στο www.trybooking.com/BTKMI. Το σεμινάριο είναι δωρεάν για όλους.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος