Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου

Πρόσκληση σε ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου απευθύνει προς όλους τους Έλληνες του Μονάχου και των περιχώρων η Επιτροπή Επανεκκίνησης της Κοινότητας. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συζήτηση θα λάβει χώρα το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου και θα έχει ως θέμα:« Αποτελέσματα της έρευνας της Επιτροπής Ανασυγκρότησης σχετικά με τα οικονομικά της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου και η προοπτική ανασυγκρότησης της Κοινότητας».

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, η Επιτροπή καλεί όλους και όλες που ενδιαφέρονται για την παρουσία και τη δράση της Κοινότητας των Ελλήνων στο Μόναχο να συμμετέχουν στη συζήτηση. Επιπλέον, σημειώνει πως όλες οι απόψεις που θα κατατεθούν θα μελετηθούν από την Επιτροπή και θα παρουσιαστούν σε Συνέλευση το αμέσως επόμενο διάστημα – όχι αργότερα από δύο μήνες- στην οποία θα παρθούν οριστικές αποφάσεις.   

Η Επιτροπή Επανεκκίνησης διευκρινίζει πως  το προηγούμενο διάστημα κατέβαλε προσπάθεια να της παραδοθούν τα πρακτικά της Κοινότητας, αρχεία σχετικά με τα οικονομικά πεπραγμένα καθώς και προσπάθησε να βρει παλιά μέλη των ΔΣ ώστε να βοηθήσουν σε αυτή την έρευνα. Όμως, τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν ήταν ελάχιστα, ενώ διαπιστώθηκε πλήρης αδιαφορία σχεδόν όλων των μέχρι πρότινος ενεργών και μη μελών του ΔΣ με αποτέλεσμα να μην έχει διαμορφωθεί μια σαφής εικόνα για την οικονομική/πολιτική/πολιτιστική δράση της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου. 

Κατά τη συζήτηση, θα γίνει η παρουσίαση των όποιων στοιχείων συγκεντρώθηκαν, ενώ ζητούμενο είναι η κατάθεση του προβληματισμού και των προτάσεων των ομογενών για το μέλλον της Ελληνικής Κοινότητας Μονάχου και Περιχώρων.  

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Δορυφόρος Μονάχου)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος