Ανδρέας Κατσανιώτης: «Ζωντανό κύτταρο του Οικουμενικού Ελληνισμού η ελληνική κοινότητα του Σικάγο»

Συναντήσεις με πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, Εκκλησιαστικούς και οικονομικούς παράγοντες της αμερικανικής Ομογένειας καθώς και επισκέψεις σε ελληνοαμερικανικά εκπαιδευτικά και κοινωφελή ιδρύματα πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης κατά την περιοδεία του στο Σικάγο των ΗΠΑ που διήρκεσε από τις 5 έως τις 9 Νοεμβρίου.  

Αναφερόμενος στον ελληνισμό του Σικάγο, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε ότι «η Ελληνική κοινότητα του Σικάγο αποτελεί ζωντανό κύτταρο του Οικουμενικού Ελληνισμού. Διατηρεί τις παραδόσεις, προοδεύει και μεταλαμπαδεύει τις αξίες της παιδείας και του πολιτισμού μας στις νέες γενιές».

Στο πλαίσιο των επαφών που είχε στο Σικάγο, ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Σικάγο, Ναθαναήλ και ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη  σε φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό επίπεδο.  Ακόμα, ο κ. Κατσανιώτης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το ομογενειακό σχολείο «Αγίου Ιωάννη Βαπτιστή», ενώ περιηγήθηκε και τις εγκαταστάσεις του Ελληνοαμερικανικού Κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων.

Παράλληλα, ο  υφυπουργός Εξωτερικών είχε συναντήσεις με μέλη της Ελληνικής κοινότητας του Σικάγο που  δραστηριοποιούνται στην πολιτική και αυτοδιοικητική σκηνή, όπως την Ελληνικής καταγωγής υπουργό Οικονομικών της κομητείας Cook, Μαρία Πάππα, με την οποία συζήτησαν για την ανάληψη κοινών δράσεων που θα ενισχύσουν τις οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ.  Επίσης, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Niles, Γιώργο Αλπογιάννη, ενώ είχε επικοινωνία με τον Αλέξη Γιαννούλια προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του ως Υπουργός Εσωτερικών του Ιλινόι.

Κατά την παραμονή του στο Σικάγο, ο κ. Κατσανιώτης συναντήθηκε με τον Εντι Ζεμενίδη, εκτελεστικό διευθυντή του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) . Επίσης, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της επιστημονικής, ερευνητικής και ακαδημαϊκής ζωής του Σικάγο, όπως ο Διευθυντής του Ογκολογικού Κέντρου Robert H. Lurie, του Πανεπιστημίου Northwestern Λεωνίδας Πλατανιάς και η Διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγο Αναστασία Γιαννακίδου. Ακόμα, ο κ. Κατσανιώτης είχε επαφές με τους ομογενείς επιχειρηματίες Γιάννη Καμπά και Νίκο Σταυρόπουλο, με τον ύπατο αντιπρόεδρο του ΑΧΕΠΑ, Λούις Ατσαβέ και τους εκπροσώπους Ελληνοαμερικανικών Ενώσεων, ενώ επισκέφθηκε επίσης το  «National Hellenic Museum» και το Ελληνικό Κέντρο Ερευνών για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Τέλος, κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Προξενείο, ενημερώθηκε από τον γενικό πρόξενο στο Σικάγο Εμμανουήλ Κουμπαράκη σχετικά με το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής επισκεπτών που λειτουργεί στο Ελληνικό Προξενείο αλλά και για την πορεία υλοποίησης των ψηφιακών εφαρμογών που προωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών για τις διπλωματικές αρχές.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή ΥΠΕΞ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος