Ανδρέας Κατσανιώτης: Συναντήσεις με ομογενείς στην Αργεντινή

Συνάντηση με τις ελληνικές κοινότητες της Αργεντινής πραγματοποίησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Νότια Αμερική.

«Σε Μπουένος Άιρες, Μπαχία Μπλάνκα, Τουκουμάν κ.α. ζουν και προοδεύουν 30 χιλιάδες Έλληνες ομογενείς που μεγαλώνουν την πατρίδα μας και προωθούν τον πολιτισμό και τις αξίες μας», αναφέρει ο κ. Κατσανιώτης σε ανάρτησή του στο Twitter και προσθέτει: «Έχουμε χρέος να στεκόμαστε δίπλα τους και να τους στηρίζουμε».

Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Κατσανιώτης εγκαινίασε την επετειακή έκθεση της ελληνικής πρεσβείας στο Μπουένος Άιρες για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Την εκδήλωση που  φιλοξενείται στο κτίριο της Ένωσης Πελοποννησίων Νοτίου Αμερικής παρακολούθησαν πολλοί ομογενείς.

Ακόμη, ο κ. Κατσανιώτης συναντήθηκε χθες και με τον υπουργό Δημοσίων Έργων της Αργεντινής και ομογενή G. Katopodis. «Με τον φίλο Υπουργό Δημ. Έργων της Αργεντινής & ομογενή μας G. Katopodis συζητήσαμε δυνατότητες διεύρυνσης συνεργασιών στους τομείς τουρισμού, εκπαίδευσης, αγροδιατροφής & τεχνολογίας. Συμφωνήσαμε να διερευνηθεί η δυνατότητα συμμετοχής  εταιρειών σε μεγάλα δημόσια έργα», σημειώνει σε σχετική ανάρτησή του ο Έλληνας υφυπουργός. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος