Ανδρέας Κατσανιώτης: Οι Ομογενείς, διαρκής γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βραζιλία

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην Αργεντινή, όπου και συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Pablo Anselmo Tettamanti στην ελληνική πρεσβεία στο Μπουένος Άιρες. 

Κατά την παραμονή του στο Σάο Πάολο,  ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, παρέστη σε δεξίωση που παρέθεσε η πρεσβεία στην προξενική κατοικία του Σάο Πάολο με τη συμμετοχή 50 επιφανών Ελλήνων ομογενών που διαπρέπουν στους τομείς της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού. 

Ο κ. Κατσανιώτης συμμετείχε στην κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου, ενώ προς τιμήν του πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας του Σάο Πόλο, Σταύρο Κυριόπουλο, με την συμμετοχή πλήθους ομογενών της περιοχής.

Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Σωματείου «Αρετή» το οποίο αποτελεί ανεξάρτητο φορέα για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας στη Βραζιλία.

«Με έντονη παρουσία και ενεργό συμμετοχή στην οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή της Βραζιλίας, οι ομογενείς μας αποτελούν μια διαρκή γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών» σημείωσε ο κ. Κατσανιώτης, κατά την αποχώρησή του από το Σάο Πάολο, τονίζοντας τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας με σειρά δράσεων για τον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνόγλωσση παιδεία και τη βελτίωση των προξενικών μας υπηρεσιών. 

Στο Μπουένος Άιρες, ο κ. Κατσανιώτης θα συναντηθεί και με  τον υπουργό Υπoδομών Gabriel Katopodis, την επικεφαλής της Banco Nacion, Silvana Batakis, τους εκπροσώπους και τα μέλη της Ένωσης Πελοποννησίων Λατινικής Αμερικής «Ο Γέρος του Μορία» και άλλους παράγοντες της Ομογένειας. 

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγή Γραφείο Υφυπουργού Εξωτερικών)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος