«Ανάμεσα σε Πατρίδες και Ταυτότητες: Ο Ρενάτο Μόρδο ως Εβραίος, Επιζών και Καλλιτέχνης» – Διάλεξη της Άννας Μαρίας Δρουμπούκη στο ΕΚΠΑ

Στις 30 Μαϊου 2025, ώρα 5-7μμ, η ιστορικός Άννα-Μαρία Δρουμπούκη, διδάσκουσα του πανεπιστημίου Αιγαίου, θα πραγματοποιήσει διάλεξη υπό τον τίτλο “Ανάμεσα σε Πατρίδες και Ταυτότητες: Ο Ρενάτο Μόρδο ως Εβραίος, Επιζών και Καλλιτέχνης”, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια του Εργαστηρίου Μελέτης Ελληνογερμανικών Σχέσεων του ΕΚΠΑ. Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της οδού Αιόλου 42-44 (2ος όροφος, αίθουσα 4).

Η διάλεξη θα εστιάσει στη ζωή και το έργο του Ρενάτο Μόρδο, Εβραίου θεατρικού συγγραφέα, σκηνοθέτη και διανοούμενου. Η διάλεξη στοχεύει στο να αναδείξει λιγότερο γνωστές πτυχές της ελληνοεβραϊκής εμπειρίας του Ολοκαυτώματος, καθώς και νέα εργαλεία κριτικού στοχασμού πάνω στις πολύπλοκες ελληνογερμανικές σχέσεις.

Η κα Δρουμπούκη είναι ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου Μελέτης Νεότερου Ελληνικού Εβραϊσμού, έχει διατελέσει επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος ‘Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα’ του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου (2016-2018) και ερευνητικός εταίρος του Ιδρύματος Γκέρντα Χένκελ (Gerda Henkel Stiftung) (2019-2021). Είναι η συγγραφέας, μεταξύ άλλων, των βιβλίων: Μνημεία της Λήθης. Ίχνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, Πόλις 2014 και Μια ατελείωτη διαπραγμάτευση: Η ανασυγκρότηση των ελληνικών εβραϊκών κοινοτήτων και οι γερμανικές αποζημιώσεις, 1945-1961, Ποταμός 2019.

«Ανάμεσα σε Πατρίδες και Ταυτότητες: Ο Ρενάτο Μόρδο ως Εβραίος, Επιζών και Καλλιτέχνης» – Διάλεξη της Άννας Μαρίας Δρουμπούκη στο ΕΚΠΑ

Πηγή: hub.uoa.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος