Αμφίρροπες οι εκτιμήσεις για τους ομογενείς υποψηφίους στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές για Βουλή και Γερουσία

Τους συσχετισμούς που θα προκύψουν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ σε Ομοσπονδιακή Βουλή και Γερουσία, αλλά και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, εξετάζει το ελληνικό λόμπι, σύμφωνα με σχετικό θέμα που δημοσιεύει η ομογενειακή εφημερίδα  «Εθνικός Κήρυκας».

Όπως αναφέρεται, στην 1η Περιφέρεια του Νιου Χάμσάιρ η μάχη παραμένει ανοιχτή ανάμεσα στον ομογενή βουλευτή Κρις Πάππας και  την ρεπουμπλικανή αντίπαλό του, Καρολάιν Λεβίτ (Karoline Levitt), με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Νιου Χαμσάιρ να τον φέρνει μπροστά κατά μια ποσοστιαία μονάδα σε ένα δείγμα που ελήφθη μεταξύ 2 και 6 Νοεμβρίου. 

Αναφορικά με την 1η Περιφέρεια της Νεβάδα, η επί χρόνια εκλεγμένη Ντίνα Τάιτους (Dina Titus), η οποία αναμένεται να έχει σκληρή μάχη απέναντι στον Ρεπουμπλικανό Μαρκ Ρόμπερτσον (Marc Robertson), λαμβάνει ενθαρρυντικά μηνύματα από τις πρώτες ενδείξεις της πρόωρης ψηφοφορίας, όπως και οι άλλοι δυο «ευάλωτοι» υποψήφιου του Δημοκρατικού Κόμματος στη Νότια Νεβάδα, σύμφωνα με την «Las Vegas Review Journal».

Στην 11η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η Ρεπουμπλικανή βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) φαίνεται ότι έχει βρει τον δρόμο προς την επανεκλογή, με δημοσίευμα του «Politico» να αναφέρει ότι ο αντίπαλός της, Μαξ Ρόουζ έχει ουσιαστικά αφεθεί μόνος του και χωρίς ιδιαίτερη οικονομική στήριξη, δείγμα ότι η αρμόδια επιτροπή τον πιστεύει λιγότερο ως μια προοπτική νίκης.

Στην 4η Περιφέρεια του Όρεγκον, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Αλεκ Σκαρλάτος (Alek Skarlatos), εμφανίστηκε σε μια τελευταία δημοσκόπηση να βρίσκεται σε καθεστώς εκλογικής ισοπαλίας με την Δημοκρατική αντίπαλό του, Βαλ Χόιλ (Val Hoyle), ωστόσο η υπηρεσία Five Thirty Eight του δίνει μόλις 13% πιθανότητες να εκλεγεί  την ίδια ώρα που η Real Clear Politics θεωρεί την συγκεκριμένη  Περιφέρεια στην κατηγορία Αμφίρροπη.

Αναφορικά με την Ντίνα Τάιτους, η μία εταιρία την εντάσσει στην κατηγορία των αμφίρροπων, δίνοντας 53% πιθανότητες νίκης στην ομογενή βουλευτή, ενώ αντίθετα, άλλη εταιρία δημοσκοπήσεων δίνει πλέον προβάδισμα στον Ρόμπερτσον.

Στο Νιου Χαμσάιρ, ο Κρις Πάππας εξακολουθεί να θεωρείται «οριακό φαβορί» για το Five Thirty Eight με 67% πιθανότητες, ενώ σε αντίθετη εκτίμηση, η εταιρία Real Clear Politics εξακολουθεί να δίνει προβάδισμα στην Λεβίτ. Αντίθετα, στην 11η Περιφέρεια θεωρείται σίγουρη η Νικόλ Μαλλιωτάκη, με ποσοστό  97% για νίκη στο Five Thirty Eight, και πιθανή να νικήσει από την Real Clear Politics.

Τέλος, στην 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ, ο Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes) θεωρείται πως θα επανεκλεγεί με άνεση απέναντι στον ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, ενώ στην 12η Περιφέρεια της Φλόριδα, ο Κωνσταντίνος Μπιλιράκης (Gus Bilirakis) αναμένεται να επικρατήσει με σημαντική διαφορά έναντι της Δημοκρατικής υποψηφίου.

  • (Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Εθνικός Κήρυκας)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος