Αλέξανδρα Προτσένκο: «Οι Έλληνες πρόσφυγες θα επιστρέψουν στην Μαριούπολη»

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει, ο πόλεμος να τερματιστεί. Φτάνει πια τόσα θύματα και τόσες καταστροφές», είπε, απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο  Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο – Πιτσακντζή.

Η εκδήλωση, με θέμα: «69 ημέρες Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Πολιτών Θεσσαλονίκης ενάντια στην Ρωσική εισβολή και στον πόλεμο στην Ουκρανία,την Ουκρανοελληνική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και τις εκδόσεις “Επίκεντρο”.

Αλέξανδρα Προτσένκο: «Οι Έλληνες πρόσφυγες θα επιστρέψουν στην Μαριούπολη»

«Οι Έλληνες πρόσφυγες που έφυγαν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα θα επιστρέψουν στην Μαριούπολη στην πόλη της Παναγίας Οδηγήτριας που τόσο χρόνια μας φύλαγε. Είμαστε έτοιμοι και αισιόδοξοι να χτίσουμε ξανά την πόλη μας να αναστηλώσουμε τα καταστραμμένα κτίρια της ελληνικής κοινότητας», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κ. Προτσένκο – Πιτσακντζή.

Στην εκδήλωση μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Μανιτάκης, ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ., Νικόλας Σεβαστάκης, καθηγητής Α.Π.Θ., συγγραφέας, Γιώργος Σκαμπαρδώνης, συγγραφέας, Πέτρος Στάγκος, ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ., κ.α. και εκ μέρους της Ουκρανοελληνικής Κοινότητας η η Άννα Οχριμένκο και η Αλεξάνδρα Τσούμπα.
Πηγή: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος